Γήπεδα: Βοτανικός-Νέα Τούμπα: ΟΧΙ ο βάζελος Αλέξης, ΝΑΙ ο γαύρος Κυριάκος

Ο «Παναθηναϊκός» Αλέξης, ως προασπιστής των κορμοράνων εμπόδισε τους Τζίγκερ και Γιαννακόπουλο να προχωρήσουν το γήπεδο στον Βοτανικό και πούλαγε φούμαρα στον ΠΑΟΚ για τη Νέα Τούμπα. Ο «Ολυμπιακός» Κυριλάκος είπε «ΝΑΙ» και στα δύο γήπεδα

Ο Αλέξης Τσίπρας θυμήθηκε ότι είναι Παναθηναϊκός κι αριβάρισε για την Λεωφόρο στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Προς άγραν, που λένε και οι μορφωμένοι. Έδωσε και ραντεβού με τον Μπισμπίκη, τραβήξανε και φωτογραφίες κι όλα καλά. Όλο και κάποιος βάζελος θα τσιμπήσει, σου λέει και θα τον ψηφίσει. Μπισμπίκης είναι αυτός. Και κακώς δεν τον έβαλε κι αυτόν στα ψηφοδέλτια. Ο Γεωργούλης, δηλαδή, τι παραπάνω έχει από τον Βασίλη; Ο Μπισμπίκης κουβαλάει και μια ολόκληρη Βανδή, στο φινάλε, δεν είναι μικρό πράγμα. Άλλο θέλω να σου πω. Πήγε ο Αλέξης στα επίσημα. Μάλιστα. Μαγκιά του που δεν φοβήθηκε.

Ρωτάω τώρα εγώ: έτσι πεταγότανε κανένας Νεοδημοκράτης και του έλεγε «καλώς τον γερμανοτσολιά και αρχηγό των κορμοράνων», τι θα γινότανε; Θα του ζητούσε εξηγήσεις; Πριν από κανά δυο βδομάδες είχε συναντηθεί με τον Σολτς τον καγκελάριο και είπε το αμίμητο ο Αλέξης. Ότι ο Σολτς συμφωνεί σε κυβερνήσεις συνεργασίας στην Ελλάδα.

Μιλάμε, δηλαδή, έτσι και ήταν οδηγός ο Αλέξης, του παίρνεις το δίπλωμα. Τι θα πει, ρε, Αλεξ, ότι ο Σολτς συμφωνεί; Εσύ δεν μιλούσες για γερμανοτσολιάδες όταν η Ελλάδα έμπαινε στα μνημόνια και το έπαιζες τσαμπουκά – μπαϊράκι «γκόου μπακ μαντάμα Μέρκελ»; Τι έγινε τώρα; Έγινες κι εσύ γερμανοτσολιάς; Δηλαδή, πήρες την ευχή του Σολτς. Του φίλησες το χέρι. Αυτό παραδέχτηκες. Γιαβόλ και καλά κρασά. Ξέφυγα όμως. Για το Βοτανικό θα σου μιλήσω.

Ο Αλέξης Τσίπρας αριβάρισε για την Λεωφόρο. Για να πάρει τον κόσμο του Παναθηναϊκού με το μέρος του. Τίγκα η Λεωφόρος, ό,τι πρέπει για τον Αλέξη, να πουλήσει οπαδιλίκι. Σου λέει, βόλεϊ έπαιξα στην Πανάθα, θα το εκτιμήσει ο κόσμος αυτό. έφτασε στην κερκίδα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, έβγαλε και selfie με τον Μπισμπίκη, μια χαρά, όλα καλά, όλα ανθηρά. Πουλάω βαζελοφροσύνη και ό,τι αρπάξω. Μάλιστα. Κι επειδή οι βάζελοι δεν ξεχνούν, ποιος στάθηκε εμπόδιο να γίνει το νέο γήπεδο στο Βοτανικό πριν από χρόνια, όταν ο Αλέξης ήταν στο δήμο Αθηναίων; Ο Αλέξης, βέβαια. Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την παράταξη «Ανοιχτή Πόλη», ο «αριστερός» και «προοδευτικός», που στύλωσε και χέρια και πόδια μαζί. Για να μην πειραχτούν οι κορμοράνοι. Τώρα, που ο Βοτανικός πήρε την ρότα του με τον Μητσοτάκη και δόθηκε το κλειστό του ΟΑΚΑ στον μπασκετικό Παναθηναϊκό, ο Αλέξης δεν έχει ευαισθησίες για τους κορμοράνους. Του τελείωσαν. Ούτε, βέβαια, που κρατική περιουσία δίνεται σε μία ανώνυμη εταιρία. Αυτά, τα έλεγε τότε, που το έπαιζε επαναστάτης ποπολάρος, σαν τον Κώστα Πρέκα.

Ο Αλέξης, που τον γράφουνε και «Αλ6ς», είναι μια ζωή με την Πανάθα. Ολόκληρη ιστορία έχει, αλλά δεν φρόντισε την μάθει ο κόσμος του Παναθηναϊκού. Να πει την ιστορία του για να δει κι ο κόσμος της Πανάθας τι αγώνες έχει ο κάνει ο Άλεξ.

Να στην πω εγώ, αφού δεν την λέει ο Άλεξ. Κι έχει τον λόγο του, βέβαια, που δεν την λέει. Άκου, μάστορα. Ο Ηρακλής Τσίπρας, πατέρας του ξαδέρφου Γιώργου και θείος του Αλέξη, είχε εταιρία κατασκευαστική. Κι άκου, τι είχε δηλώσει το 1971 ο χουντικός ΓΓΑ Κ. Ασλανίδης, που επίσης ήθελε να φτιάξει καινούργιο γήπεδο στο Γουδή: «Ευθύς ως ο χώρος ευρεθή, θα παραχωρηθή υπό του κράτους και θα αρχίσουν τα έργα επί της μελέτης που έχει εκπονήσει αφιλοκερδώς ο σύμβουλος του συλλόγου κ. Τσίπρας»! Ο Ηρακλής Τσίπρας, θείος του Αλέξη. Σύμβουλος του Παναθηναϊκού ήταν ο Ηρακλής Τσίπρας και με τον αδερφό του Παύλο, πατέρα του Αλέξη, είχαν την τεχνική εταιρίας ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΕΤΕ, που συστήθηκε το 1970. Επί χούντας δηλαδή. Όπως έγραψε το Protagon η τεχνική εταιρεία των αδελφών Τσίπρα είχε υπό εκτέλεση έργα 390 εκατ. δραχμών στα τέλη του 1972 ενώ το αντίστοιχο ποσό είχε μειωθεί στα 290 εκατ. δραχμές στο τέλος της επόμενης χρονιάς. Πήραν και κάτι δάνεια για μπίζνες στην Σαουδική Αραβία. Πάλι ξέφυγα, όμως για τον θείο Ηρακλή, που ήταν στο συμβούλιο του Παναθηναϊκού.

Πάμε παρακάτω. Απρίλιος του 2005 κάνανε μία σύσκεψη οι Γιάννης Bαρδινογιάννης, Παύλος, Θανάσης Γιαννακόπουλος, Bλάσης Σταθοκωστόπουλος και ο διευθυντής της ΠAE Bαγγέλης Σαμαράς. Για το Βοτανικό, βέβαια. Για να φτιάξει γήπεδο ο Παναθηναϊκός στο Βοτανικό, δίνοντας στο δήμο την Λεωφόρο. Υπόγραψαν με την Ντόρα Μπακογιάννη την δήμαρχο, φτιάξανε και την ΓΗΠΕΛ, συμφωνήσανε και με την εταιρία ΑΚΤΩΡ κι όλα καλά.

Απρίλιο του 2007, ο δήμαρχος Ν. Κακλαμάνης φτάνει στο Βοτανικό με το σύνθημα «βάλε μπρος αφεντικό». Έτοιμες οι μπουλντόζες για το νέο γήπεδο. Για δυο χρόνια ο Αλέξης από τον δήμο, πολεμούσε το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό, μη τυχόν και δεν έχουν που να φτιάξουν φωλιές οι κορμοράνοι. Ενθάρρυνε και τους 139 που προσέφυγαν στο ΣτΕ. Και τελικά, το 2009 το ΣτΕ έβγαλε την απόφαση, τέζα ο Βοτανικός. Πάπαλα. Χαρές και πανηγύρια στον Συνασπισμό του Αλέξη.

Είχαν ευαισθησίες οι άνθρωποι, πάντα ο Αλέξης είχε ευαισθησίες οικολογικές. Άσχετα κι αν έγινε ανέκδοτο εκείνη την εποχή με τους κορμοράνους, ο Αλέξης πέτυχε τον σκοπό του. Ο βάζελος Αλ6ς. Που λόγω του θείου έπαιζε και βόλεϊ στον Παναθηναϊκό και προεκλογικά στις προπροηγούμενες εκλογές πόσταρε και το δελτίο του. Και καλά, δηλαδή. Ντεμέκ, που λένε και στην Βόρεια Ελλάδα.

Έπαιξε, ωστόσο, άλλη μία κωμωδία ο Αλέξης με τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Του κάνανε μία πρόταση, όταν ήταν πρωθυπουργός, να γίνει στο Γουδή το νέο γήπεδο. Μάλιστα. Κι αρχίζει να βγάζει φωτογραφίας πάνω στα σχέδια ο βάζελος Αλέξης. Και να δείχνει με το δάκτυλο που θα γίνει το γήπεδο του ποδοσφαίρου, που του μπάσκετ, ο Ερασιτέχνης και άλλες τέτοιες πόζες – παπαριές, για να γράφουν οι κάμερες και ο φακός των φωτογράφων. Και πανηγυρίζανε στο ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Αλέξης θα φτιάξει το γήπεδο. Όπως το’ φτιαξε ο θείος Ηρακλής, άλλο τόσο το’ φτιαξε και ο ανιψιός Αλέξης.

Κι έρχεται ο Μητσοτάκης στα πράγματα. Ο γαύρος Μητσοτάκης και σου λέει, εγώ θα φτιάξω γήπεδο στον Παναθηναϊκό. Κίνησε τις διαδικασίες, πήρε ο ίδιος τηλέφωνα για να σπρώξει τα έργο που κολλούσε σε προεδρικά διατάγματα και άλλες τέτοιες αστοχίες και το κατάφερε. Με έργα, όχι στο μιλητό. Και μετά απ αυτό, ο Αλέξης, αντί να κάνει τουμπεκί, πάει στην Λεωφόρο για να βγάλει φωτογραφίες με τον Μπισμπίκη το Βασίλη, για να θυμίσει στον κόσμο του Παναθηναϊκού ότι είναι βάζελος. Λες κι έχουν μνήμη αμοιβάδας οι οπαδοί του Παναθηναϊκού.

Έτσι είναι. Λες και δεν τρέχει τίποτα ο Τσίπρας. Πανάθα και καλά. Κι αν είχαν χιούμορ εκεί στον Παναθηναϊκό, θα τον ρωτούσαν τον Αλέξη τι χαμπάρια με τους κορμοράνους. Αν βρήκαν καινούργιες φωλιές για να γεννήσουν τα αυγά τους. Που, όπως σου έχω ξαναπεί, οι κορμοράνοι είναι θαλασσοπούλια, όχι στεργιανά πουλιά.

Να στο κλείσω. Ο Μητσοτάκης το προχώρησε το γήπεδο στο Βοτανικό και ήδη γίνονται τα πρόδρομα έργα. Και το είπε κιόλας, «όχι εγώ δεν έχω κρύψει τις ποδοσφαιρικές μου προτιμήσεις, αλλά αυτό δεν μειώνει καθόλου την χαρά μου που μια μεγάλη ιστορική ομάδα με διακρίσεις, θα έχει, επιτέλους, το δικό της σπίτι». Έτσι ακριβώς που πρέπει να ενεργεί ένας πρωθυπουργός και να μην κάνει διακρίσεις. Και για τον ΠΑΟΚ, βέβαια, όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό. Και ρωτάω τώρα εγώ: όλο αυτό το διάστημα με τους διαγωνισμούς, με τις τράπεζες, με την χρηματοδότηση που έβαζε πλάτη ο Μητσοτάκης για το Βοτανικό, ο Αλέξης που κρυβότανε; Γιατί δεν έβγαινε ως γνήσιος αριστερός να μιλήσει για το έργο; Κάτι θα έβρισκε να αμολήσει το παραμύθι. Χαίρετε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα