Συνεχίζει να κρύβει τα έγγραφα του FBI η Τουλουπάκη

Με επιστολή προς την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής η Ελένη Τουλουπάκη παραδέχεται ότι παρανόμησε και δεν απέστειλε όλα τα έγγραφα της δικογραφίας που αφορούν την σκευωρία της Novartis. Κάτι που είδαν και τα μέλη της επιτροπής όταν είδαν το CD που τους απέστειλε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Η δικαιολογία της κ. Τουλουπάκη για την μη αποστολή όλων των εγγράφων της δικογραφίας είναι ότι δεν έχουν σταλεί αυτά που περιήλθαν στην κατοχή της Εισαγγελίας από το FBI καθώς όπως αναφέρει είναι  χαρακτηρισμένα ως “απόρρητα” και για την περαιτέρω χρήση τους από άλλη αρχή απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του αποστολέα τους, δηλαδή, της ομοσπονδιακής αρχής.

Όπως γίνεται αντιληπτό η δικαιολογία της κ. Τουλουπάκη είναι έωλη, καθώς για να χαρακτηριστούν απόρρητα τα έγγραφα σε μία ευνομούμενη χώρα αυτό γίνεται μόνο από τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας και όχι από μία εισαγγελέα. Όμως πέραν από τις εκθέσεις της Αμερικανικού Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) η κ. Τουλουπάκη ξέχασε να αποστείλει προς την Προανακριτική Επιτροπή και την λίστα με τα ερωτήματα που υπέβαλλε η ίδια στις αμερικανικές αρχές.

Επίθεση το ΚΙΝΑΛ

Θέση στα όσα ανέφερε η Ελένη Τουλουπάκη πήρα το ΚΙΝΑΛ, που με επίσημη ανακοίνωση του αναρωτιέται ποιους θέλει να καλύψει η εισαγγελέας Διαφθοράς. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής είναι η ακόλουθη: “Μετά από έλεγχο του υλικού που απέστειλε η κ. Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς στην Επιτροπή της Βουλής για την προκαταρκτική εξέταση Δ. Παπαγγελόπουλου, επιβεβαιώθηκαν οι πάγιες εκτιμήσεις μας. Από τις οκτώ επιστολές που, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, έχει ανταλλάξει με τις αμερικανικές Αρχές, η κ. Τουλουπάκη επέλεξε να στείλει μόνο τις δύο, αρνούμενη την πρόσβαση της Επιτροπής σε κρίσιμο υλικό της δικογραφίας. Αρνείται ακόμη να αποστείλει στην Επιτροπή τα έγγραφα που εδώ και τρεις μήνες της έχουμε ζητήσει επίσημα.

Το σκοτεινό παραδικαστικό σύστημα, στην προσπάθειά του να καλύψει τα ίχνη της δράσης του, δεν τηρεί πλέον ούτε τα προσχήματα.

Ποιους καλύπτει η κ. Τουλουπάκη; Ποιος φοβάται -επιτέλους- την αλήθεια;”

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα