Συγκλονιστικό: Πώς ο κορωνοϊός καταστρέφει τους πνεύμονες (φωτο)

Oι συγκλονιστικές εικόνες ακτίνων Χ ενός Κινέζου, 44 ετών, που πέθανε από κορονοϊό, δείχνουν τι κάνει η ασθένεια στους πνεύμονες των θυμάτων του ιού.

Οι σαρώσεις των ακτίνων Χ δείχνουν πως η νόσος καταστρέφει τους πνεύμονες των θυμάτων. Αν προσέξετε τα λευκά “μπαλώματα” στις άκρες των πνευμόνων υποδηλώνουν την ύπαρξη της νόσου.

Αντίστοιχα, λευκές αλλοιώσεις στους πνεύμονες είχαν δείξει και οι ακτινογραφίες των ασθενών από το SARS και το MERS.

Ο άτυχος άντρας εργαζόταν στην αγορά θαλασσινών της πόλης Wuhan στην Κίνα, μέρος που θεωρείται ότι είναι η αιτία της επιδημίας.

Οι σαρώσεις των πνευμόνων (ακτινογραφίες), που δημοσιοποιήθηκαν από την Ακτινολογική Εταιρεία της Βόρειας Αμερικής, δείχνουν πως το υγρό στους χώρους των πνευμόνων του ανθρώπου έγινε πιο έντονο με την πάροδο του χρόνου, δηλαδή τα λευκά μπαλώματα μεγάλωσαν και κατέλαβαν μεγαλύτερο χώρο.

Ο άντρας εισήχθη στο νοσοκομείο στις 25 Δεκεμβρίου 2019, αφού υπέφερε από πυρετό και βήχα για σχεδόν δύο εβδομάδες. Οι γιατροί διέγνωσαν τον άνθρωπο με πνευμονία και σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας.

Παρά τη θεραπεία του από τους γιατρούς, πέθανε μια εβδομάδα αργότερα.

Σε άλλη περίπτωση, οι σαρώσεις CT μιας 54χρονης γυναίκας που κόλλησε κορονοϊό σ εένα ταξίδι της στην Κίνα δείχνουν την ίδια μερική πλήρωση των αεραγωγών.

e

Η γυναίκα διαγνώστηκε με σοβαρή πνευμονία που προκλήθηκε από τον ιό μετά από πυρετό, βήχα, κόπωση και θωρακική συμφόρηση για μια εβδομάδα, και της δόθηκε οξυγόνο και αντιβιοτικά. Τα λευκά “μπαλώματα εμφανίζονται στον άνω λοβό του πνεύμονα.

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για τον εντοπισμό του κορονοϊού είναι η λήψη σάλιου ή βλέννας από τη μύτη ή το στόμα του ασθενούς ή εναλλακτικά η εξέταση του φλέγματος που παράγουν. Ωστόσο, η εξέταση είναι αποτελεσματική μόνο όταν ο ασθενής παρουσιάζει συμπτώματα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε επίσημα ότι η έκρηξη του COVID-19 είναι πανδημία αφού ο αριθμός των ασθενών που νόσησαν από την απειλητική για τη ζωή λοίμωξη σε ολόκληρο τον κόσμο ξεπέρασε τις 112.000 και οι θάνατοι πλησίασαν τα 4.500.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα