Χαρδαλιάς: Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι πολύ διαφορετικά

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μίλησε για την σταδιακή άρση του lockdown ενόψει εορτών, ενώ αναφέρθηκε στις 18 ιδιαίτερα επιβαρυμένες περιοχές της χώρας λόγω του κορωνοϊού

Αναφορικά με την σταδιακή άρση του Lockdown ενόψει Χριστουγέννων αλλά και τις περιοχές που τις «χτυπά» πιο πολύ ο κορωνοϊός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, αρχικά αναφέρθηκε στις 18 ιδιαίτερα επιβαρυμένες περιοχές της χώρας, αλλά και εκείνες που βρίσκονται σε αύξηση.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός, τόνισε πως παρά την γενικότερη επιπέδωση των κρουσμάτων στην Ελλάδα, υπάρχουν 18 περιοχές που συνεχίζουν να δείχνουν ιδιαίτερα επιβαρυμένες και η κατάστασή τους εγείρει ανησυχία.

Οι 18 ιδιαίτερα επιβαρυμένες περιοχές στην Ελλάδα:

Πέλλα,

Δράμα,

Θεσσαλονίκη,

Γρεβενά,

Φλώρινα,

Πιερία,

Ημαθία,

Σέρρες,

Λάρισα,

Κιλκίς,

Χαλκιδική,

Μαγνησία,

Ξάνθη,

Καρδίτσα,

Βόλος,

Έβρος,

Καβάλα,

Τρίκαλα.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στις περιοχές όπου παρατηρείται συνεχής αύξηση ιικού φορτίου. Αυτές είναι στη Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα η Αχαΐα, η Ηλεία και η Αιτωλοακαρνανία, με τον υφυπουργό να στέκεται και στην επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Δήμαρχο Πατρέων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε την σημασία της αυστηρής τήρησης των μέτρων στις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας το επόμενο διάστημα.

Τέλος, αναφορικά με την άρση του lockdown και τα Χριστούγεννα ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε: «Είναι πρόωρη η συζήτηση για άρση των μέτρων την παρούσα στιγμή. Τα Χριστούγεννα, όπως και σε όλο τον κόσμο θα είναι διαφορετικά. Για τις επόμενες 10 μέρες είναι σημαντική η αυστηρή τήρηση των μέτρων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα