Οι μνήμες Κάκου και Κωνσταντινέα στοιχειώνουν τον Ολυμπιακό

Να ξεπεράσει τις μνήμες του… Κάκου και του Κωνσταντινέα θέλει ο Ολυμπιακός, καθώς η αφετηρία και ο τερματισμός του ρεκόρ στα εκτός έδρας παιχνίδια του, είχε ως σημεία αναφοράς, τον τηλεοπτικό αστέρα στο κανάλι του Ιβάν Σαββίδη, και τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Οι δυο τους διεθνείς διαιτητές έβαλαν το χεράκι τους για να χάσουν οι ερυθρόλευκοι.

Ήταν 22 Ιανουαρίου 2012, όταν ο Κωνσταντινέας, με τα ανθρώπινα λάθη του, υποχρέωσε τον Ολυμπιακό σε ήττα 1-0 στην Ξάνθη. Πέρα από όλα τα άλλα στις καθυστερήσεις δεν καταλόγισε πέναλτι σε ανατροπή του Τοροσίδη από τον Εντιμάρ. Στο 3΄ δεν είδε το αντικανονικό μαρκάρισμα του Κομεσίδη στον Πάντελιτς εντός περιοχής. Δεν υπήρχε και VAR, οπότε ήλθε η ήττα για τον Ολυμπιακό. Ακολούθησαν 34 εκτός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος, όπου οι «ερυθρόλευκοι» δεν γνώρισαν ήττα. Μέχρι που ήλθε ο Κάκκος να διακόψει το εκτός έδρας αήττητο της ομάδας του Πειραιά. Και… πού; Σωστά μαντέψατε. Στις 9 Μαρτίου 2014 για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό να έχει το μυαλό του στη ρεβάνς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχοντας αλλαγές στο βασικό του σχήμα και εξασφαλισμένο ουσιαστικά το πρωτάθλημα, ήλθε η ήττα 2-1 από τον ΠΑΟΚ. Τότε ο Κερκυραίος διαιτητής δεν είδε τον Ινσαουράλδε να χτυπά με γροθιά το πρόσωπο του Εντινγκά. Έτσι, θα θεώρησε πως κάτι άλλο έγινε και τιμώρησε απλά με κίτρινη κάρτα τον Αργεντινό αμυντικό.

Έστω κι έτσι, τα 34 εκτός έδρας παιχνίδια δίχως ήττα ήταν ένα μεγάλο ρεκόρ. Αυτό κυνηγάει να σπάσει ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς, που στην Τούμπα συμπλήρωσε 31 ματς αήττητος μακριά από το γήπεδό του.

Από τις 10 Φεβρουαρίου του 2019, όταν ηττήθηκε 3-1 από τον ΠΑΟΚ, έχει πετύχει 22 νίκες και έχει πάρει 9 ισοπαλίες μακριά από την έδρα του, με πρώτη την επικράτηση 2-0 σε βάρος του Απόλλωνα Σμύρνης στις 4 Μαρτίου 2019, μέχρι και το ισόπαλο 1-1 την περασμένη Τετάρτη με τον ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός θέλει ακόμη τέσσερα ματς, προκειμένου να ξεπεράσει την καλύτερη επίδοση στην ιστορία της Super League, και θα έχει την ευκαιρία να το κάνει αν περάσει αλώβητος από το Περιστέρι, τη Ριζούπολη, το ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟ και τον Βόλο που ακολουθούν κατά σειρά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα