Αστυνομική επιχείρηση και δεκάδες προσαγωγές στο ΑΠΘ

Δεκάδες προσαγωγές έχουν γίνει από την Αστυνομία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που αυτή τη στιγμή είναι περικυκλωμένο από αστυνομικές δυνάμεις με σκοπό την εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας.

Οι γύρω δρόμοι έχουν αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ κλούβες της ΕΛΑΣ βρίσκονται έξω από το Ίδρυμα.

Η πρώτη φάση της επιχείρησης, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εξελίχθηκε ομαλά, ενώ πραγματοποιήθηκαν 20 προσαγωγές, με τους προσαχθέντες να μεταφέρονται στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Εν τω μεταξύ, αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ έριξαν άγνωστοι τα ξημερώματα στο τμήμα ασφαλείας Λευκού Πύργου επί της οδού Δωδεκανήσου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Από την επίθεση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στη σκοπιά του τμήματος, ενώ δεν αναφέρθηκε τραυματισμός. Οι δράστες αναζητούνται.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται φοιτητές, καθώς υπήρχαν πληροφορίες για την επικείμενη εκκένωση της κατειλημμένης Πρυτανείας.

Γι αυτό και οι ίδιοι καλούσαν τον κόσμο να προσέλθει για τη στήριξη της κατάληψης.

Οι φοιτητές σύμφωνα με την απόφασή τους θα προχωρούσαν στον τερματισμό της κατάληψης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προγραμματισμένης για την Πέμπτη πορείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι φοιτητές φαίνεται ότι αποφάσισαν μετά την πορεία που θα καταλήξει στην Πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης να προχωρήσουν στην έκδοση ανακοίνωσης και να σημάνουν και τυπικά τη λήξη της κατάληψης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα