«Α»αποκάλυψη: Με εντολή Τσέφεριν αποκλείστηκε η Ριζούπολη κι ας την είχε δηλώσει η ΕΠΟ για το Ελλάδα – Σλοβενία!

Η «Α» και η iapopsi.gr δεν παίζουν μ αυτό που λέγεται «κυβερνητικό» ρεπορτάζ. Το’ χουν αποδείξει. Λοιπόν, ένα κι ένα κάνουν δυό για το μέγα θέμα της ΕΠΟ, που όρισε την Ριζούπολη για να γινότανε το παιχνίδι με την Σλοβενία στις 18 του μήνα.

Και κατ’ αρχήν, να διευκρινίσουμε ότι το παιχνίδι της εθνικής δεν έχει καμία σχέση με τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, τον οποίο η ΕΠΟ είχε ορίσει για τα μέσα Ιουλίου στο ίδιο γήπεδο.

Πάμε. Η ΕΠΟ είχε ορίσει το ΟΑΚΑ, ως έδρα της εθνικής για το ματς με την Σλοβενία. Επειδή, όμως, το χορτάρι θυμίζει το γήπεδο της Προοδευτικής στη δεκαετία του ’80, αποφάσισαν να το αλλάξουν. Δεν μπορεί να παιχτεί μπάλα εκεί.

Κι εδώ, αρχίζουν τα ωραία και τα όμορφα της ΕΠΟ, που εκπροσωπεί το ελληνικό ποδόσφαιρο στις δυο υπερεθνικές συνομοσπονδίες. Ποια έδρα θα επέλεγε; Στις 5 Μαΐου του 2020 είχε δηλώσει πέντε γήπεδα για έδρα της εθνικής. Το ΟΑΚΑ, το «Καραϊσκάκης», την Τούμπα, την Ριζούπολη και το «Κλεάνθης Βικελίδης».

Αφού το ΟΑΚΑ αποκλείστηκε, η ΕΠΟ όρισε την Ριζούπολη, αφού την είχε δηλώσει στην UEFA. Γιατί, ωστόσο, η UEFA την απέρριψε; Γιατί ξέχασαν στην ΕΠΟ ότι πρόεδρος της UEFA είναι ο Αλεξάντερ Τσέφεριν. Σλοβένος.

Ο Τσέφεριν, πλήρως ενημερωμένος κι από Έλληνες υπαλλήλους της UEFA ότι η Ριζούπολη δεν πληροί καμία προϋπόθεση, έστειλε κατεπείγον e-mail ότι το ματς αποκλείεται να γίνει εκεί.

Οι της ΕΠΟ πανικοβλήθηκαν, έτρεχαν και δεν έφταναν. Και τώρα, τι γίνεται τώρα; Στην αρχή, υπήρξε σκέψη το ματς να γίνει στο «Καραϊσκάκης» κι όχι στην Θεσσαλονίκη, εξ αιτίας της έκρηξης των κρουσμάτων της πανδημίας.

Για να γινότανε, όμως, στο «Καραϊσκάκης», κάποιος έπρεπε να τηλεφωνήσει στον… Μαρινάκη και να του ζητήσει το γήπεδο. Ποιος θα ήταν αυτό; Ο… κανένας. Τη λύση έδωσε ένας υπάλληλος της ΕΠΟ. «Το Καραϊσκάκης φτιάχνεται κι αυτό, άρα ούτε εκεί μπορούμε».

Αμέσως μετά, έπεσε σο τραπέζι το Χαριλάου, έδρα του Άρη. Ο ίδιος «Εκτελεστικός» είπε ότι «αν πάμε στο Χαριλάου, θα είναι σα να φοβόμαστε να πάμε στην Τούμπα».

Είχε δίκαιο. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είχαν απαγορεύσει στην εθνική να χρησιμοποιεί ως έδρα την Τούμπα, ο Σαββίδης με τον «δικό» του τον Γραμμένο την πήρε ετσιθετλικά από το «Καραϊσκάκης». Κι ο Ιβάν Σαββίδης δεν μίλησε. Κρύφτηκε, για να μην έρθει σε κόντρα μαζί τους

Όμως, από την στιγμή που η Θεσσαλονίκη είναι στα όρια της κρίσης με τον κορωνοϊό και γενικό lockdown, δεν χρειάστηκε καν να επικοινωνήσει ουδείς με τον Ιβάν Σαββίδη.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα