ΑΔΜΗΕ: Πρεμιέρα για τον νέο κόμβο Καινοτομίας

Αποστολή του Κόμβου Καινοτομίας είναι η ανάπτυξη προγραμμάτων και δράσεων

Μία σημαντική πρωτοβουλία με σκοπό την ανάπτυξη τεχνολογικών λύσεων και συνεργειών για ένα πιο ανθεκτικό, αξιόπιστο και βιώσιμο σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας αποτελεί ο νέος Κόμβος Καινοτομίας που εγκαινιάζει ο ΑΔΜΗΕ.

Αποστολή του Κόμβου Καινοτομίας είναι η ανάπτυξη προγραμμάτων και δράσεων, κάθε μία με τους δικούς της στόχους, κίνητρα συμμετοχής και αναμενόμενα αποτελέσματα, για την κάλυψη όλου του φάσματος των σύγχρονων προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο Διαχειριστής.

Στο πλαίσιο λειτουργίας του Κόμβου, ο ΑΔΜΗΕ διοργανώνει το πρώτο Πρόγραμμα Καινοτομίας IPTO Innovation Challenge, απευθύνοντας σε νεοφυείς επιχειρήσεις, ερευνητικά εργαστήρια, πανεπιστημιακά ιδρύματα και καινοτόμες ομάδες ανοιχτή πρόσκληση υποβολής προτάσεων καινοτομίας για τις παρακάτω θεματικές:

Καινοτομία στη Συντήρηση Πυλώνων: Ανάπτυξη λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης για την παρακολούθηση της κατάστασης των μεταλλικών μερών των πυλώνων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

– Καινοτομία στην Εκπαίδευση: Ανάπτυξη ψηφιακών λύσεων για την εκπαίδευση τεχνικού προσωπικού για εργασία στο πεδίο σε υποσταθμούς ηλεκτρικής ενέργειας μέσω εφαρμογής εικονικής/επαυξημένης πραγματικότητας (VR/AR).

Τα ενδιαφερόμενα σχήματα μπορούν από σήμερα, 23 Μαΐου 2024, να υποβάλλουν τις προτάσεις τους μέσω του συνδέσμου https://innovation.admie.gr/open-call/.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα