Αέρας… πλειστηριασμών για τον Παναγιώτη Ψυχάρη που χάνει τη βίλα του στο Ψυχικό

Στο σφυρί βγαίνει την Τετάρτη λόγω χρεών, το σπίτι του Παναγιώτη Ψυχάρη, γιου του άλλοτε πανίσχυρου εκδότη Σταύρου που διαφέντευε τον Δ.Ο. Λαμπράκη.

Η βίλα του Παναγιώτη Ψυχάρη πρώην διευθύνοντα συμβούλου του ΔΟΛ και μη εκτελεστικού μέλους της Τηλέτυπος Α.Ε., βρίσκεται σε μια από τις ακριβότερες περιοχές της Αττικής το Παλαιό Ψυχικό και είχε αγοραστεί τον Ιούνιο του 2003.

Η υπερπολυτελής κατοικία εμβαδού 544 τ.μ., θα εκπλειστηριαστεί  για 2,4 εκατ. ευρώ και βρίσκεται σε οικόπεδο 3,4 στρεμμάτων, διαθέτει εξώστες 208 τ.μ. και αποτελείται από playroom περίπου 100 τ.μ., υπόγειο 158 τ.μ., ισόγειο 141 τ.μ. και πρώτο όροφο 140 τ.μ.. Το ακίνητο διαθέτει 12 θέσεις στάθμευσης και έχει δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης τμήματος του οικοπέδου επιφανείας 308 τ.μ..

Η αξία του ακινήτου διαμορφώνεται προς 4.441 ευρώ το τετραγωνικό. Η πρώτη υποθήκη εμφανίζεται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για το ποσό των 7,7 εκατ. ευρώ με ημερομηνία 4 Ιουλίου 2017. Στη συνέχεια η τράπεζα προχωρά και στην δεύτερη υποθήκη για το ποσό των 13 εκατ. ευρώ, η οποία έγινε τον Οκτώβριο του 2017.

Η Alpha Bank προχώρησε τον Δεκέμβριο του 2018 σε αναγκαστική κατάσχεση επί του ακινήτου για το ποσό των 500.000 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι  για να συμμετάσχουν  στο διαγωνισμό θα πρέπει να  προκαταβάλλουν  το 30% που αντιστοιχεί σε 720.000 ευρώ.

Ο Παναγιώτης Ψυχάρης, είχε προκαλέσει την κοινωνία το 2016, όταν μιλώντας ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής (που απολαμβάνει τα προνόμια των ανακριτικών αρχών) και λίγο πριν το τέλος, ρωτήθηκε από τον πρόεδρο, Σωκράτη Φάμελλο που βρήκε ο ΔΟΛ χρήματα ύψους 27 εκατ. ευρώ, από τη στιγμή που ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης, εμφάνιζε στο λογαριασμό του μόλις 12 εκατ. ευρώ προσωπική περιουσία.

Ο Παναγιώτης Ψυχάρης, δήλωσε πως ο ίδιος εγγυήθηκε άλλα 15 εκατ. ευρώ προσωπικώς,  όχι με μετρητά αλλά με «αέρα», προκαλώντας αντιδράσεις από τα μέλη της επιτροπής.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα