ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ: Ανθεκτικότητα και αποτελεσματικότητα κόντρα στις προκλήσεις του 2020

Συνεχίστηκαν τα θετικά αποτελέσματα με περαιτέρω αύξηση των κερδών

Με αποτελεσματικότητα απορρόφησε η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ τους κραδασμούς της πανδημίας Covid-19 και ανταποκρίθηκε με αποφασιστικότητα, επιδεικνύοντας ανθεκτικότητα και υψηλές αντοχές στις ιδιαιτερότητες του 2020, όπως τουλάχιστον δείχνουν τα οικονομικά αποτελέσματα χρήσης της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος το 2020 σε σχέση με το 2019 οπότε η εταιρεία επέστρεψε στην κερδοφορία για πρώτη φορά έπειτα από 10 έτη ¨”γράφοντας” κέρδη 188,5 εκατ. ευρώ την περασμένη χρονιά έναντι των 188,8 εκατ. ευρώ που ήταν η αντίστοιχη επίδοση το 2019.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) της εταιρείας το 2020 παρουσίασαν αύξηση κατά 36% και διαμορφώθηκαν σε 35,5 εκατ. ευρώ έναντι κέρδους 26,1 εκατ. ευρώ το 2019 και τα καθαρά κέρδη μετά φόρων παρουσίασαν αύξηση κατά 109% το 2020 και ανήλθαν σε 9,6 εκατ. ευρώ έναντι 4,6 εκατ. ευρώ το 2019.

Οι επενδύσεις ενσώματων και ασώματων ακινητοποιήσεων για την ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ το 2020 παρουσίασαν αύξηση κατά 51% σε σχέση με το 2019 βαίνοντας συνεχώς αυξανόμενες, καθώς υπερδιπλασιάστηκαν σε σχέση με το 2018.

Οι εγχώριες πωλήσεις τσιμέντου παρουσίασαν αύξηση η οποία αντισταθμίστηκε από τη μείωση τιμών και από τη μείωση των πωλήσεων στερεών καυσίμων και λοιπών προϊόντων, με αποτέλεσμα οι συνολικές εγχώριες πωλήσεις να κινούνται ανοδικά κατά 7,3%.

Οι όγκοι των εξαγωγών τσιμέντου μειώθηκαν, όπως επίσης και οι τιμές πώλησης, αλλά αντισταθμίστηκαν μερικώς από την ευνοϊκή εξέλιξη της ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου και από τους υψηλότερους όγκους εξαγωγών στερεών καυσίμων. Ως αποτέλεσμα, οι συνολικές εξαγωγές παρουσίασαν μείωση κατά 16,4%

Η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ προχωρά σταθερά στην υλοποίηση της στρατηγικής της με νέες επενδύσεις που έχουν στόχο τη συνεχή βελτίωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος και τη μετάβαση σε καινοτόμες και βιώσιμες κατασκευαστικές λύσεις, με σεβασμό πάντα στον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Παράλληλα, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία παγκοσμίως, η Εταιρία έλαβε από την πρώτη στιγμή όλα τα απαραίτητα μέτρα με γνώμονα την προστασία της υγείας και την ασφάλειας των εργαζομένων, ενώ έθεσε ως προτεραιότητα την αναβάθμιση των ψηφιακών εργαλείων επικοινωνίας και συνεργασίας με τους συνεργάτες και πελάτες της, σχεδιάζοντας και υιοθετώντας νέες λύσεις για την ασφαλή και άρτια λειτουργία της εφοδιαστικής της αλυσίδας.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα