Αγωγές κατά Γκαγκάτση, Πιλάβιου, Γκιρτζίκη, καταθέτει η ΕΠΟ για την κάρτα υγείας

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποφάσισε να κινηθεί δικαστικά εναντίον παλαιότερων παραγόντων της.

Ειδικότερα στρέφεται κατά των πέντε μελών προηγούμενων διοικήσεων της,  που καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό για την υπόθεση της “κάρτας υγείας”, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Εναντίον τους θα καταθέσει αγωγή, επειδή σε αντίθετη περίπτωση θα μπορούσε να κατηγορηθεί για “παράβαση καθήκοντος”.

Πρόκειται για τους τρεις πρώην προέδρους της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση, Σοφοκλή Πιλάβιο, Γιώργο Γκιρτζίκη, και τα δύο πρώην μέλη της Ομοσπονδίας, Γιώργο Σιντόρη και Γιάννη Οικονομίδη, στους οποίους είχε επιβληθεί ποινή πέντε ετών με ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την έφεση. Από τους συνολικά 30 κατηγορούμενους το δικαστήριο είχε κηρύξει αθώους τα υπόλοιπα 17 πρώην μέλη της ΕΠΟ, που επίσης κατηγορούνταν καθώς και οκτώ στελέχη των εταιρειών που είχαν συνάψει τη σύμβαση με την ΕΠΟ.

Η Ομοσπονδία είχε συνάψει το 2005 πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων για τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Το πρόγραμμα δεν υλοποιήθηκε ποτέ, ωστόσο για χρόνια καταβαλλόταν κανονικά το αντίτιμο στις συμβαλλόμενες εταιρίες, ζημιώνοντας την ΕΠΟ κατά 13 εκατομμύρια ευρώ.

Η ΕΠΟ βρίσκεται ήδη στα αστικά δικαστήρια με την εταιρεία που είχε αναλάβει το έργο της “κάρτας υγείας”. Η εταιρεία έχει κάνει αγωγή στην ΕΠΟ αλλά και το αντίθετο.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα