Αγωγή και μήνυση εναντίον της Singular από τον Νίκο Νικολόπουλο

Ο πρόεδρος των «Ελλήνων  Χριστιανοδημοκρατών» προσφεύγει και στον Άρειο Πάγο για διερεύνηση λειτουργίας «Εγκληματικής Οργάνωσης» από την εταιρεία

Την υποβολή αγωγής και μηνυτήριας αναφοράς κατά της εταιρείας Singular, προαναγγέλλει ο πρόεδρος των «Ελλήνων  Χριστιανοδημοκρατών» Νίκος Νικολόπουλος, για όσα ύποπτα και πρωτόγνωρα -όπως τα χαρακτηρίζει- συνέβησαν με το κρασάρισμα της πλατφόρμας υποβολής των υποψηφίων βουλευτών, που οδήγησε στο κόψιμο των συνδυασμών τους, όπως και άλλων αντισυστημικών κομμάτων.

Παράλληλα, οι «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες» προετοιμάζουν  προσφυγή στην Υπηρεσία Προστασίας του Πολιτεύματος και κατάθεση αίτησης στον Άρειο Πάγο, προκειμένου να  διερευνηθούν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες της Singular με τους αρμόδιους υπουργούς και λοιπούς παράγοντες, ώστε να εξακριβωθεί εάν λειτούργησαν ως εγκληματική οργάνωση, εις βάρος του δημοκρατικού πολιτεύματος, των  κοινοβουλευτικών θεσμών και του συνταγματικού δικαιώματος των πολιτών, περί του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

 Συνάντηση με την υπηρεσιακή ΥΠ.ΕΣ

Ο Νίκος Νικολόπουλος θα ζητήσει συνάντηση με την υπηρεσιακή υπουργό Εσωτερικών στην οποία θα καταθέσει και επισήμως τη διαμαρτυρία των «Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών», υπογραμμίζοντας ιδιαιτέρως το γεγονός ότι το ΥΠ.ΕΣ δεν ενημέρωσε ως όφειλε, ούτε επισήμως, ούτε καν ανεπισήμως για την παράταση που δόθηκε.

«Είναι αυτονόητο ότι είτε μέσω e mail, είτε μέσω του τηλεφώνου των προέδρων, που αποδεδειγμένα έχει στη διάθεσή του το υπουργείο και ο Άρειος Πάγος, θα έπρεπε να είχαν ενημερωθεί τα κόμματα για την παράταση που δόθηκε» είπε ο Νίκος Νικολόπουλος και πρόσθεσε:

«Το γεγονός ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε, δημιουργεί καινούργιες ευθύνες  αλλά και υποψίες, σε σχέση με την άποψη που έχει σχηματίσει ο ελληνικός λαός, ότι ο Μητσοτάκης και τα όργανά του θέλουν με κάθε τρόπο να αποκλείσουν τα αντισυστημικά κόμματα»

Ο Νίκος Νικολόπουλος σημείωσε, ότι «ουδέποτε στο παρελθόν στην Ελλάδα, αλλά και σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα, ελήφθη απόφαση για παράταση μετά από 8-10 ώρες, από την καταληκτική ώρα κατάθεσης των υποψηφίων βουλευτών που προέβλεπε ο νόμος και η εγκύκλιος.

Παρότι, ανεπισήμως, διαβεβαίωναν ότι θα εδίδετο παράταση μισής ή μίας μόνο ώρας, πέραν της 12ης νυχτερινής, σε εμάς και σε άλλα κόμματα που χωρίς δική τους ευθύνη, αλλά αποκλειστικά λόγω της ύποπτης και  δόλιας ανεπάρκειας του ηλεκτρονικού συστήματος που επέλεξε το υπουργείο και σχεδίασε η Singular, δεν πρόλαβαν να καταχωρηθούν τα στοιχεία των υποψηφίων τους.

Παρακαλώ να αναφέρουν έστω μία χώρα της Ευρώπης που έχει συμβεί κάτι ανάλογο, να δοθεί παράταση και μάλιστα με τέτοια καθυστέρηση και για τόσες ώρες.»

Πρόσθεση υποψηφίων με παράβολο… επόμενης ημέρας!

Ο πρόεδρος των «Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών», Ν. Νικολόπουλος,  καλεί να απαντηθούν επιπρόσθετα και τα ακόλουθα καίρια ερωτήματα:

«Πείτε μας σε ποια διάταξη στηρίζεται η δυνατότητα, να επιτρέπεται  μετά τη λήξη της προθεσμίας, η πρόσθεση νέων υποψηφίων και μάλιστα με παράβολο της… επομένης ημέρας! Και αυτό γιατί, περιέργως, η παράταση δεν προέβλεψε μόνο όσους είχαν μπει στο σύστημα μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, αλλά δόθηκε παράταση και για νέους υποψηφίους με παράβολο αναγκαστικά, της… επομένης ημέρας!

»Η όποια απαιτούμενη παράταση έπρεπε να ήταν γνωστή προ της 12ης νυχτερινής, αφού ήταν φανερό ότι το σύστημα έβγαινε εκτός λειτουργίας από το απόγευμα. Άρα έπρεπε να υπάρχει σχετική ανακοίνωση πριν τη λήξη της προθεσμίας.

»Ας μας πουν μια  χώρα της Αφρικής, που να έκανε το ίδιο με την Ελλάδα, που επέλεξε μια εταιρεία και συγκεκριμένα τη Singular.».

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής των «Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών» το κόμμα του θα κάνει αγωγή στη Singular για την οικονομική ζημία που υπέστη ο πολιτικός σχηματισμός, αλλά θα καταθέσει και μηνυτήρια αναφορά προκειμένου να εξεταστεί, εάν υπήρχε δόλος ή όχι.

Σύμφωνα με τον Ν. Νικολόπουλο «για τούτο ζητούμε να μας παραδοθούν οι προδιαγραφές που είχε θέσει το Υπουργείο για την επιλογή της Singular  και να μας απαντήσουν:

  • Αν έγιναν δοκιμές του συστήματος
  • Ποια ήταν τα πρόσωπα που πήραν μέρος σε αυτές τις δοκιμές
  • Με πόσα κόμματα και υποψηφίους είχαν διασφαλίσει ότι η διαδικασία θα ήταν απρόσκοπτη.

Τα ηλεκτρονικά ίχνη αποδεικνύουν, ότι το σύστημα έπασχε από πολύ νωρίς και δεν «έπεσε» ξαφνικά μέσα στα μεσάνυχτα. Όπως άλλωστε με  αναφορές τους, πέραν της κυρίας Κωνσταντοπούλου, αποδεικνύεται και από άλλα αντισυστημικά κόμματα.».

Καταγγελία και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για καταστρατήγηση του αντιρατσιστικού νόμου

Εξ άλλου, ο πρόεδρος των «Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών» ξεκαθάρισε ότι θα προβεί σε καταγγελία και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, προκειμένου να ελεγχθεί με ποιον τρόπο μπορεί η ποσόστωση ανδρών και γυναικών στα ψηφοδέλτια, να αντιβαίνει τον αντιρατσιστικό νόμο που ρητά και κατηγορηματικά αποκλείει τη χρήση του φύλου σε οποιανδήποτε περίπτωση, προβλέποντας μάλιστα  βαριές ποινές φυλάκισης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα