Αιχμές Μάνου κατά Αχτσιόγλου για την υποτιθέμενη αύξηση του κατώτατου μισθού

Τη σχεδιαζόμενη αύξηση του κατώτατου μισθού σχολίασε ο Στέφανος Μάνος σημειώνοντας ότι η κ. Αχτσιόγλου νομίζει ότι με 30 ευρώ μήνα επαναφέρει την κανονικότητα. «Ποιους δουλεύει;» διερωτάται ο κ. Μάνος υπογραμμίζοντας ότι δίκαιη αύξηση είναι η καθιέρωση κατώτατου μισθού στα 699 ευρώ, ώστε να είναι ίδιος με τον κατώτατο εισαγωγικό μισθό στο δημόσιο.

Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Στέφανος Μάνος αφήνοντας αιχμές για την υπουργό Εργασίας. Αναλυτικά η ανάρτηση του πρώην υπουργού είναι η ακόλουθη: «30 ευρώ το μήνα είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού που σχεδιάζει να δώσει η κ. Αχτσιόγλου στους εργαζόμενους! Και υπερηφανεύεται γι αυτό! Αυτή είναι, λέει, η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία. 6 ολόκληρα χρόνια ο κατώτατος μισθός έμεινε κολλημένος στα 586 ευρώ. Τα ίδια χρόνια οι φόροι μεγάλωναν, οι εισφορές μεγάλωναν, η ΔΕΗ ακρίβαινε και νομίζει η κ. Αχτσιόγλου ότι με 5% αύξηση επαναφέρει την κανονικότητα. Ποιους δουλεύει;

Το ΚΕΠΕ, ο επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης, προτείνει αύξηση 10% (60 ευρώ το μήνα). Δίκαιη αύξηση που ανταποκρίνεται στην απαίτηση για Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία είναι η καθιέρωση των 669 ευρώ ως κατώτατου μισθού. Αύξηση 83 ευρώ το μήνα. Έτσι ο κατώτατος μισθός θα ισούται με τον κατώτατο εισαγωγικό μισθό στο Δημόσιο. (σημ. 12 μισθοί στο δημόσιο και 14 στον ιδιωτικό).

Θα ισούται χωρίς όμως τα προνόμια της μονιμότητας που παρέχει το Δημόσιο. Είναι ευτύχημα ότι γλυτώσαμε από τους ξένους επίτροπους που επέτρεψαν, αν δεν επέβαλαν, την καταστρεπτική στρέβλωση μεταξύ των μισθών του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Φθάνει πια».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα