«Αιτία του καρκίνου μου ήταν… ο στοματικός έρωτας!»

Ο Μάικλ Ντάγκλας παραχώρησε μια συνέντευξη στον βρετανικό «Guardian» και αποκάλυψε δημόσια ότι ο καρκίνος του φάρυγγα με τον οποίο είχε διαγνωσθεί το 2010 ήταν αποτέλεσμα στοματικής σεξουαλικής επαφής.

Πιο συγκεκριμένα, ο γνωστός ηθοποιός που είχε διαγνωστεί με καρκίνο πριν από τρία χρόνια, ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους του ξένου Τύπου εάν μετανιώνει για τα χρόνια που πέρασε πίνοντας και καπνίζοντας και εάν τα θεωρεί υπεύθυνα για την ασθένειά του. Εκείνος απάντησε: «Όχι, χωρίς να θέλω να μπω σε πολλές λεπτομέρειες, ο συγκεκριμένος αυτός καρκίνος προκαλείται από έναν όγκο (HPV) για τον οποίο ευθύνεται η αιδιολειξία. Ναι, πρόκειται για μία σεξουαλικώς μεταδιδόμενη ασθένεια».

Σοκ προκαλεί η συνέχεια της συνέντευξής του, στην οποία αποκαλύπτει ότι αρκετοί γιατροί είχαν κάνει λάθος διάγνωση, χορηγώντας του, αντί της κατάλληλης θεραπείας, αντιβιοτικά. Ο όγκος τελικά διαγνώστηκε, όταν ο Ντάγκλας επισκέφτηκε τον γιατρό ενός φίλου του στο Μόντρεαλ. Η θεραπεία ήταν απλή τελικά, και όπως δηλώνει ίδιος: «Η αιδιολειξία που προκάλεσε τον καρκίνο είναι επίσης και η καλύτερη θεραπεία γι’ αυτήν».

Ο Ντάγκλας δηλώνει στη συνέντευξη ότι εδώ και δύο χρόνια είναι καθαρός από καρκίνο και κάθε έξι μήνες κάνει προληπτικά τσεκ-απ. «Σε αυτού του είδους τον καρκίνο, η ασθένεια δεν επιστρέφει κατά 95%».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα