Αίτημα Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη για τηλεοπτική κάλυψη του Ειδικού Δικαστηρίου

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της πρώην εισαγγελέως εφετών Γεωργίας Τσατάνη να παραστεί στη δίκη προς υποστήριξη της κατηγορίας της παράβασης καθήκοντος που αποδίδεται στον πρώην αναπληρωτή υπουργό δικαιοσύνης

Αίτημα τηλεοπτικής κάλυψης της δίκης του Ειδικού Δικαστηρίου υπέβαλαν μέσω των συνηγόρων τους οι δύο κατηγορούμενοι, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Οι δικηγόροι των δύο κατηγορουμένων επιχειρηματολόγησαν επικαλούμενοι το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση δικαιωμάτων του ανθρώπου για να στοιχειοθετήσουν το αίτημά τους, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια υπόθεση με ουσιώδες δημόσιο ενδιαφέρον.

«Θα θέσω μια ανθρώπινη παράμετρο. Το προσωπικό μου δράμα. Προσπαθούν να με εμφανίσουν ως κακούργο, τι Ρασπούτιν, τι αυτό! Όταν η ανεξάρτητη δικαιοσύνη είπε ότι δεν ισχύουν όλα αυτά, διέρρεαν ότι κατηγορούμαι για σωρεία κακουργημάτων. Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, θα αποδειχθεί η αλήθεια, θα τη μάθει ο ελληνικός λαός» ανέφερε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Νωρίτερα, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της πρώην εισαγγελέως εφετών Γεωργίας Τσατάνη να παραστεί στη δίκη προς υποστήριξη της κατηγορίας της παράβασης καθήκοντος που αποδίδεται στον πρώην αναπληρωτή υπουργό δικαιοσύνης.

Την απόρριψη του αιτήματος είχε προτείνει και η εισαγγελέας της έδρας Όλγα Σμυρλή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα