ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ: 111 μεταγραφές σε 9 χρόνια!!! (το 90% σκαρταδούρα…)

Tου Χαρίλαου Τουμπιώτη

 

Κάθεσαι και χαζεύεις στο internet, τα χίλια μύρια μπορείς να βρεις σ’ αυτό το μαραφέτι. Κολλάει σαν το μέλι το άτιμο. Άπαξ και ξεκινήσεις, γυρνάς όλο τον κόσμο, βλέπεις ωραία πράγματα, μπαλίτσα, τα πάντα όλα. Κι εκεί που αρχίζεις να βαριέσαι, να το παρατήσεις να πας για κάνα φραπόγαλο στην κουζίνα, σου βγάζει: Γιάννης Αλαφούζος. Έκανε, λέει, 111 μεταγραφές σε εννιά χρόνια στον Παναθηναϊκό.

Κατ’ αρχάς, λες ότι μπορεί να είναι και μούφα το ρεπορτάζ αυτό. Fake news. Δεν μπορεί να πέρασαν εννιά χρόνια, ρε φίλε, από τότε που ο Γιαννάκης ανέλαβε τον Παναθηναϊκό, στο χείλος της καταστροφής. Μαύρα μαλλιά είχαν οι σημερινοί 40άρηδες πριν από δέκα χρόνια, όταν ο Αλαφούζος έπαιρνε τον Παναθηναϊκό. Με σκοπό να τον κάνει πρωταθλητή, βέβαια. Κι οι «βάζελοι» ξέχασαν τι χρώμα έχει το πρωτάθλημα. Γι’ αυτό πήραν και το τρόπαιο του 2010 από τα γραφεία της ΠΑΕ. Έχει ιστορική αξία, σου λέει. Σε καμιά δεκαριά χρόνια θ’ αποκτήσει άλλη αξία. Αντίκα, έτσι και μείνει ο Γιαννάκης στο τιμόνι. Ξέφυγα, όμως. Ο Αλαφούζος έχει δώσει λεφτά για 111 παίκτες, ρε φίλε.

Σημαδιακό νούμερο είναι το 111, μάστορα. Στη χημεία, είναι το στοιχείο Ρεντγκένιο, σου λέει. Αυτό με τα πρωτόνια, τα ηλεκτρόνια και νετρόνια. Ατομικός αριθμός, σου λένε οι χημικοί. Να σε πιάνει φόβος, δηλαδή. Ατομικές βόμβες φτιάχνουνε μ’ αυτά τα νετρόνια και τα πλουτώνια πώς τα λένε. Και το 111, σου λέει, συμβολίζεται με το γράμμα «Ζ». ΑλαφούΖος, δηλαδή. Είναι τυχαία αυτά τα πράγματα; Σάμπως ατομική βόμβα δεν έριξε στον Παναθηναϊκό ο Αλαφούζος;

Πάμε παρακάτω. Κοιτάζεις τη λίστα και σε πιάνει απελπισία, πού να βρεις πηγάδι να πηδήξεις μέσα. Τι κουμάσια έχει φέρει ο Αλαφούζος, ρε φίλε. Ένα κάρο λεφτά έδωσε για να φέρει στον Παναθηναϊκό κάτι Μπούι, Βέμερ, Σαμπά, Ιβανόφ, Κάιπερ, Εσπάρθα, Μπαλμπόα, Νάνο και το κακό συναπάντημα. Πόσοι τον φέρανε βόλτα τον Γιαννάκη, ρε φίλε. Αυτός νόμιζε ότι, άπαξ κι είναι μιντιάρχης, τους έχει όλους στο τσεπάκι του. Κι επειδή έχει βαπόρια, δεν μπορεί να τον δουλέψει ο Μπερίσα και ο Εσιέν, που ήρθε για καμιά γκόμενα στην Αθήνα κι έψησε τον Αλαφούζο ότι θα οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα.

Αμφιβάλλω, δηλαδή, αν τους θυμάται κι ο ίδιος ο Αλαφούζος που τους μάζεψε και τους πλήρωσε. Έτσι είναι. Πού να θυμηθείς τώρα ποιος ήτανε ο Μαμούτε και ο Εβατζελίστα. Με την καμία. Ένας Καμπέσας τι μπορεί να είναι, ρε. Έλληνας ή κανένας Ισπανός ή Αργεντινός; Πού να ξέρεις. Τόσα και τόσα τηλεπαιχνίδια έχει ο Αλαφούζος στον ΣΚΑΪ. Να διακόπτεται το παιχνίδι και να απαντάνε οι παίκτες σε ερωτήσεις, ποιος ξέρει τι θα πει Γκουακάσο, Λεντέσμα και Μέντεζ ντα Σίλβα. Και να έχει έξτρα μπόνους η σωστή απάντηση, μπας και τους θυμηθεί κι ο Αλαφούζος. Μάνι-μάνι, ξέρει κανένας άμα το Καζιγιάμα είναι όνομα ή καμιά κορεάτικη, γιαπωνέζικη πολεμική τέχνη; Σοβαρά μιλάω. Παίκτης είναι, ρε, τον πλήρωσε κι αυτόν ο Αλαφούζος. Κι ένας Σιλά, ένας Τσάβες κι ακόμα ένας Χίλιεμαρκ. Όνομα είναι κι αυτό, δεν είναι μάρκα ουίσκι.

Ο Αλαφούζος βελτιώθηκε, όμως. Να τα λέμε όλα. Από το ’19 και μετά άρχισε να φέρνει παίκτες κανονικούς. Πρώτα έφερε τον Αρμενάκα. Γνήσιο ταλέντο ποδοσφαιρικό.  «Αρμενάκι είμαι, κυρά μου, έλα πάρε με», που τραγουδάει κι ο Πάριος. Μετά πήρε έναν Φάουστο. Τον έδωσε δανεικό, λέει, γιατί δεν κατάλαβε ποτέ σε ποιον σύλλογο ήρθε. Ο Αγιούμπ δεν κατάλαβε ποτέ το μεγαλείο του Παναθηναϊκού. Ένας Κόναν ο βάρβαρος δεν ήξερε ποιος ήταν ο Σαραβάκος, άρα δεν είχε θέση στον Παναθηναϊκό. Τώρα ένας Νάγκι κι ένας Ανουάρ κι αυτοί πληρώθηκαν, αλλά κανένας δεν ξέρει τι απέγιναν. Ένας Αντονίτο εμφανίστηκε ξαφνικά, περνούσε μια ημέρα από την ΠΑΕ κόβοντας βόλτα στην Αθήνα, τον βούτηξε ο Αλαφούζος και τον έκανε δώρο στον Παναθηναϊκό. Έχει, όμως, και τον Μολό γιατί μιλάει γαλλικά για να μπορεί να συνεννοηθεί με τον Μπόλονι, αλλά πληρώνεται ως ποδοσφαιριστής, όχι ως μεταφραστής.

Τώρα, ένας Μπεκ, παίκτης πρέπει να είναι κι αυτός. Άνοιξε την πόρτα, μπήκε μέσα, είπε ότι είναι ποδοσφαιριστής και τον βούτηξε αμέσως ο Αλαφούζος. Για να μη χάσει το κελεπούρι, βέβαια.

Τι τα θες, τι τα γυρεύεις, μάστορα. Άπαξ και βλέπεις στον πίνακα ότι ο Γιάννης πήρε 19 παίκτες μέσα στο 2013, πάρε το ποδήλατο και βγες βόλτα για άθληση στην καραντίνα.

Έτσι είναι, όμως. Οι μαλακίες πληρώνονται, λέει ο θυμόσοφος λαός. Κι ύστερα, σου λέει ότι ο Αλαφούζος έχει βάλει γύρω στα 80 μιλιόνια στον Παναθηναϊκό. Βαρέλι δίχως πάτο ο κύριος. Τρέχανε τα λεφτά όπως τα ρυάκια άμα βρέχει. Τον δουλέψανε κανονικά και με τον νόμο. Γι’ αυτό κι απηύδησε πριν από δυο-τρία χρόνια πότε ήτανε, και δεν πλήρωνε και έχασε ο Παναθηναϊκός την Ευρώπη.

Κι έλεγε, βέβαια, ο Γιάννης ότι τον πουλάει τον Παναθηναϊκό. Τον ζήτησε τρεις φορές ο Γιαννακόπουλος, του έριξε άκυρο ο Γιαννάκης. Σου λέει, ο Τσίπρας τελειώνει, θα έρθει ο Μητσοτάκης με τον Μπακογιάννη και θα μου φτιάξουνε έτοιμο γήπεδο. Τρελός είμαι για να φύγω;

Τώρα, άπαξ και η ΠΑΕ είναι ξέφραγο αμπέλι και δεν έχει έναν σεκιουριτά και μπουκάρουνε μέσα οι οργανωμένοι και σου κλέβουνε το τρόπαιο του 2010, κανένα πρόβλημα. Βάζεις τα κανάλια σου να λένε ότι κλέψανε τη ρέπλικα, όχι το κανονικό. Τη ρέπλικα κρατάνε οι ομάδες, το κανονικό επιστρέφει στη διοργανώτρια, τα έχουμε πει αυτά. Αλλά το παραμύθι πάει αβέρτα από τον Γιαννάκη.

Κι άμα βγάζουνε ανακοινώσεις αυτά τα καθίκια και σε βρίζουνε πατόκορφα, κανένα πρόβλημα. Παρέα κάνανε τα πρώτα χρόνια με την Παναθηναϊκή Συμμαχία. Κολλητάρια ήτανε. Ανοικτές λαϊκές συνελεύσεις κάνανε για να μαζέψουνε χρήμα, με την Μπαλωμένου πρόεδρο της διαδικασίας. Τον λόγο έχει ο κύριος Χαρτοκόφτης, σου λέει. Ο Χαρτοκόφτης ήτανε μέλος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας και παρουσία του Αλαφούζου είχε άποψη για το πώς θα πρέπει να διοικείται η ΠΑΕ. Αυτό ήταν το παρατσούκλι. Χαρτοκόφτης.

Και ο Μήτσος ο Άπαιχτος και ο  Παναγιώτης ο Σκεπάρνης με τον Τίνο τον Γαυροφάγο. Μ’ αυτούς συναγελαζόταν ο Αλαφούζος, για τη μεγάλη ιδέα του Παναθηναϊκού.

Ομάδα λαϊκής βάσης ήθελε ο Αλαφούζος να γίνει ο Παναθηναϊκός. Όπως η Μπαρτσελόνα. Έδινε ο απλός φίλαθλος κανένα φράγκο μπας και ξεκολλήσει η ομάδα, και τα λεφτά πήγαιναν σε κάτι Νάγκι και Μαμούτε κι έναν Σο, που τον ξέχασα κι αυτόν. Και το φινάλε, ποιο είναι; Να τον βρίζουνε. Να του λένε του Γιαννάκη να φύγει γιατί θα τον φύγουνε αυτοί. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Όποιος μπλέκει με τα πίτουρα, τον τρώνε οι κότες δηλαδή.

 

Οι 111 μεταγραφές Αλαφούζου

 

Καλοκαίρι 2012 (6): Σισοκό, Πίντο, Φορναρόλι, Σο, Μπαρμπαρούσης, Βελάσκες.

Ιανουάριος 2013 (6): Κάιπερ, Εσπάρθα, Παν. Σπυρόπουλος, Φιγκερόα,  Ντίνας, Καζιγιάμα.

Καλοκαίρι 2013 (13): Κουτρουμπής, Μέντες Ντα Σίλβα, Σίλντενφελντ, Πράνιτς, Μπεργκ. Μπαϊράμι, Κλωναρίδης, Καρέλης, Ατζαγκούν, Αμπέντ, Νάνο, Μπαλμπόα, Φιγκερόα.

Ιανουάριος 2014 (1): Πέτριτς.

Καλοκαίρι 2014 (6): Στιλ, Μπερίσα, Μπούρμπος, Αμπέντ (αγορά), Σίλντενφελντ (ανανέωση δανεισμού), Μπούι.

Ιανουάριος 2015 (3): Ταυλαρίδης, Μαυρίας, Νίνης.

Καλοκαίρι 2015 (7): Εσιέν, Σάντσεθ, Βέμερ, Λουντ, Καλτσάς, Τελάντερ, Ευαγγέλου.

Ιανουάριος 2016 (9): Λέτο, Βιγιαφάνιες, Μέστο, Οδ. Βλαχοδήμος, Παν. Βλαχοδήμος, Μολέντο, Μπουμάλ, Μαμούτε, Εβαντζελίστα.

Καλοκαίρι 2016 (10): Σαμπά, Ρέις, Ρινάλντι, Χουλτ, Εμποκού, Κουλιμπαλί, Ιμπάρμπο, Γουακάσο, Ιβανόφ, Λεντέσμα.

Ιανουάριος 2017 (3): Κουρμπέλης, Κλωναρίδης, Μολίνς.

Καλοκαίρι 2017 (13): Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Άλτμαν, Μουνιέ, Λουτσιάνο, Τζανδάρης, Κολοβέτσιος, Σιλά, Τσάβες, Καμπέσας, Χίλιεμαρκ, Αυλωνίτης.

Ιανουάριος 2018 (3): Κάτσε, Μυστακίδης, Οικονόμου.

Καλοκαίρι 2018 (8): Μακέντα, Χατζηθεοδωρίδης, Πούγγουρας, Βέργος, Κάτσε, Σιφναίος, Παντελάκης, Καμπετσής.

Ιανουάριος 2019 (1): Αρμενάκας.

Καλοκαίρι 2019 (9): Σένκεφελντ, Φάουστο, Μπεκ, Μολό, Περέα, Νούνες, Κολοβός, Ζαχίντ, Κονάν.

Ιανουάριος 2020 (4): Αγιούμπ, Καρλίτος, Νάγκι, Ανουάρ.

Καλοκαίρι 2020 (9): Αντονίτο, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Αϊτόρ, Σαβιέρ, Σάντσες, Ιωαννίδης, Βιγιαφάνιες, Μαουρίσιο.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα