Αλαφούζος – Ιβάν «Να διακοπεί το πρωτάθλημα» (βολεύονται και οι δυο…)

Φαγώθηκε ο Γιάννης Αλαφούζος να διακοπεί το πρωτάθλημα. Είναι ο μόνος από τους εκπροσώπους των μεγάλων που έχει μανία με τη διακοπή. Για το αφεντικό του Παναθηναϊκού το θέμα είναι οικονομικό. Και αθλητικό, αφού έτσι ως 4ος σβήνει την ευρωπαϊκή ποινή. Οι παίκτες δεν προσφέρουν υπηρεσίες, συνεπώς οι περικοπές είναι ευκολότερες, και δεν κινδυνεύει να τον προσπεράσουν ΟΦΗ και Άρης.

Πάνω απ’ όλα ο Γιάννης Αλαφούζος είναι αρνητικός στην επανεκκίνηση, γιατί σκέφτεται –όπως λέει– την υγεία των αθλητών. «Είναι επικίνδυνο να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα. Αν κολλήσει έστω ένας διαγωνιζόμενος, τι θα γίνει;» λέει και ξαναλέει ο μεγαλομέτοχος της «πράσινης» ΠΑΕ που περίπου 5 χρόνια ήταν  άφαντος.

Αυτό που δεν είπε ο Αλαφούζος είναι αν θα πρέπει να μπει παύλα στον πρωταθλητή σε περίπτωση διακοπής, ή μετρήσει η βαθμολογική κατάταξη των ομάδων μετά την τελευταία αγωνιστική που έγιναν παιχνίδια. Δεν τον ενδιαφέρει τον Γιάννη. Ό,τι και να γίνει, ο ΠΑΟΚ θα είναι ο μεγάλο κερδισμένος.

Πρωτάθλημα δεν έχει τύχη να διεκδικήσει, ακόμη και η απόφαση για την πολυϊδιοκτησία να μην υπήρχε. Θα πρέπει ο Ολυμπιακός να μη… μετέχει και ο ΠΑΟΚ να κερδίζει τους πάντες. Το σημαντικό όμως είναι ότι ο «δικέφαλος του βορρά» διασφαλίζει το δεύτερο εισιτήριο για το Champions League. Γιατί η ΑΕΚ τον είχε φθάσει στον πόντο και με τη φόρα που είχε πάρει είναι… δύσκολο να μην τον περνούσε. Μεγάλος κερδισμένος ο ΠΑΟΚ λοιπόν από την πρόταση Αλαφούζου, που επανήλθε δριμύτερος στο προσκήνιο.

Όλα αυτά βέβαια με δύο αστερίσκους. Ο πρώτος για το αν η ποινή του ΠΑΟΚ για -7 βαθμούς μετρήσει από του χρόνου, οπότε όλη η παρέα τέζα…

Και ο δεύτερος, για τη στάση που θα κρατήσει ο «Τίγρης». Είναι λίγο δύσκολο να πει «όχι» στην ευκαιρία που του δίνεται να περάσει τον ΠΑΟΚ και να τερματίσει δεύτερος. Θα τη χαλαλίσει;

 

Διαβάστε επίσης