ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Σύμβουλος Ασφαλείας στην φλυαρία (video)

Για να μην χάσει τη θεσούλα του τα γύρισε, μετά από σχετική κατσάδα, προκαλώντας γέλιο και ερωτηματικά για το πως παραμένει ακόμη σε αυτή τη νευραλγική θέση

Νέα αναστάτωση προκάλεσε ο σύμβουλος Ασφαλείας του πρωθυπουργού, Αλέξανδρος Διακόπουλος, με τα όσα είπε σήμερα το πρωί σε εκπομπή του open, όπου ούτε λίγο, ούτε πολύ παραδέχθηκε ότι το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis πραγματοποιεί έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Μάλιστα προσέθεσε με έμφαση ότι και το “ας μην κοροϊδευόμαστε“.  Προφανώς ο σύμβουλος του πρωθυπουργού αγνοεί την επίσημη γραμμή του Μαξίμου, ότι ναι μεν το πλοίο έχει απλώσει τα καλώδιά του, αλλά δεν μπορεί να κάνει έρευνες γιατί υπάρχει πολύς θόρυβος από τα παραπλέοντα σκάφη.

Είναι κατανοητό ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει καμία σημασία ποιος έχει δίκιο. Η επίσημη γραμμή της κυβέρνησης ή ο Διακόπουλος. Αυτό που έχει τεράστια σημασία είναι άλλο. Ο σύμβουλος Ασφαλείας (μία νευραλγική θέση) να αδειάζει με τέτοιο απαράδεκτο τρόπο τη θέση της κυβέρνησης.

Αργότερα ο κ. Διακόπουλος, αφού προφανώς άκουσε την καθιερωμένη κατσάδα από τους επιτελείς του Μαξίμου, αναγκάστηκε να δώσει διευκρινίσεις, δηλαδή μάζεψε την δήλωσή του, και ισχυρίστηκε- σε αντίθεση με ό,τι όλοι είδαμε και ακούσαμε στο σχετικό βίντεο- ότι δεν είπε ποτέ ότι το Oruc Reis κάνει έρευνες, αλλά ότι “προσπαθεί να κάνει έρευνες“. Μία στάση που προκάλεσε καγχασμό και το εξής ρητορικό ερώτημα: “Πόσο ρόμπα μπορεί να γίνει κάποιος για να μην χάσει την θεσούλα του“.

Λες και παίζει τάβλι σε καφενείο

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Διακόπουλος δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει άστοχες δηλώσεις προκαλώντας αναστάτωση. Τουναντίον πλέον είμαστε συνηθισμένοι στο να ακούσουμε τα πλέον απίθανα από τον σύμβουλο Ασφαλείας. Άραγε ποιος μπορεί να λησμονήσει το “άλλο πράγμα η Ελλάδα και άλλο η Κύπρος“. Και αυτό συμβαίνει, διότι ο κ. Διακόπουλος είναι φλύαρος. Προφανώς επειδή κάποιοι άλλοι απόστρατοι έβγαιναν περισσότερο στα κανάλια από αυτόν τώρα παίρνει το αίμα του πίσω. Όμως ένας σύμβουλος Ασφαλείας δεν πρέπει να διακρίνεται για την πολυλογία του. Αυτή μπορεί να την κρατήσει όταν παίζει τάβλι με τους φίλους του στο καφενείο. Οι σύμβουλοι Ασφαλείας όλων των σοβαρών κρατών διακρίνονται για δύο πράγματα: Πρώτον έχουν κλειστό το στόμα και δεύτερον να ενημερώνουν τους αρχηγούς κρατών λόγω των ειδικών γνώσεων που διαθέτουν και να αναλύουν τις γεωπολιτικές εξελίξεις. Για το πρώτο είναι βέβαιο ότι δεν διακρίνεται ο κ. Διακόπουλος. Σε ό,τι αφορά το δεύτερο, τις κρίσεις επ’ αυτού μπορεί να τις κάνει μόνο ο πρωθυπουργός.

Υπονομευτής

Αυτό που κάνει πλέον ο κ. Διακόπουλος είναι να αποδυναμώνει την κυβερνητική πολιτική. Είναι προτιμότερο στο Μαξίμου να απομακρύνουν τον Διακόπουλο και να αναθέσουν το ρόλο της αποδυνάμωσης της κυβερνητικής πολιτικής στον Γιώργο Κατρούγκαλο, τον πρώην υπουργό Εξωτερικών. Θα γλιτώσουν και τον μισθό του υπονομευτή (συγνώμη Συμβούλου Ασφαλείας). Ο Κατρούγκαλος εξάλλου λαμβάνει το μισθό βουλευτή και με μεγάλη χαρά θα έπαιζε τον επίσημο ρόλο του υπονομευτή δίχως να ζητήσει ούτε καν αντιμίσθιο. Μάλιστα ο κ. Κατρούγκαλος έσπευσε σε χρόνο ρεκόρ να χαρακτηρίσει σωστή την δήλωση Διακόπουλου. Ούτε συνεννοημένοι να ήταν οι δύο.

Από την πλευρά του το ΚΙΝΑΛ έθεσε στη σωστή βάση το θέμα αποδίδοντας ανευθυνότητα στον Αλέξανδρο Διακόπουλο. Παράλληλα ο ΚΙΝΑΛ επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά της κυβέρνησης ρωτώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη αν επιβεβαιώνει τις αρχικές δηλώσεις Διακόπουλου που συνιστούν έμπρακτη αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

Επί της ουσίας ο κ. Διακόπουλος εξακολουθεί να παραμένει σύμβουλος Ασφαλείας. Προφανώς η λέξη παραίτηση δεν υπάρχει στο λεξικό του.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα