Αλιβιζάτος: «Σοκαρισμένος με την κίνηση Κανελλόπουλου να ηγηθεί του κόμματος Κασιδιάρη»

Τι προβλέπει το Σύνταγμα

Συνεχίζεται η συζήτηση για την απόφαση του Αναστάσιου Κανελλόπουλου να ηγηθεί του νεοναζιστικού κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη που επιχειρεί να «αναστήσει» τη Χρυσή Αυγή, με τον Νίκο Αλιβιζάτο να δηλώνει σοκαρισμένος από την απόφαση του πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ο γνωστός συνταγματολόγος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, επισήμανε την αποδοκιμασία από τα τρία αδέλφια του Αναστάσιου Κανελλόπουλου, λέγοντας ότι για τον ίδιο αποτελεί ανακούφιση, καθώς δύο εκ των τριών είναι ανώτατοι δικαστικοί και ο τρίτος δικηγόρος.

Τι προβλέπει το Σύνταγμα

Ο Νίκος Αλιβιζάτος πρόσθεσε ότι: «Το Σύνταγμα δεν προβλέπει απαγόρευση σε φασίστες να πολιτεύονται και μπορεί να βγει κάποιος να πει είμαι οπαδός του Μουσολίνι ή του Χίτλερ και να πολιτευθεί στο μέτρο που δεν χρησιμοποιεί βία ή τάγματα εφόδου όπως έκανε η Χρυσή Αυγή».

Σε σχέση με την απόφαση του Αρείου Πάγου, που αναμένεται να αποφανθεί στις αρχές Μαΐου για τη συμμετοχή του κόμματος Κασιδιάρη στις επερχόμενες εκλογές, ο συνταγματολόγος τόνισε ότι: «ο κ. Κανελλόπουλος βρίσκεται προ του διλήμματος ή να τεστάρει τον νόμο υποβάλλοντας υποψηφιότητα και του ίδιου του Ηλία Κασιδιάρη, κάτι το οποίο αποτελεί ευθεία αμφισβήτηση του νόμου και θα κληθεί ο Άρειος Πάγος να πει ότι δεν μπορεί να είναι υποψήφιος κάποιος που έχει καταδικαστεί ή να πει ‘δεν κατεβάζω υποψηφιότητα Κασιδιάρη και τοποθετώ κάποιο άλλο πρόσωπο’».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα