Άλλα κόλπα από τον σχοινοβάτη Κλάτενμπεργκ

Κανείς δεν μπορεί ν’ αμφισβητήσει τις ικανότητες και την εμπειρία του Κλάτενμπεργκ. Όμως ο Άγγλος πρόεδρος της ΚΕΔ έχει τις λογικές του. Ήταν αυτός που είχε διευθύνει τον Μάιο του 2016 τον περιβόητο αγώνα ανάμεσα στην Τσέλσι και την Τότεναμ, που έληξε ισόπαλος 2-2, στη βραδιά που η Λέστερ πήρε οριστικά τον τίτλο.

Ο Κλάτενμπεργκ είπε πως αντί να αποβάλει εκείνη τη νύχτα στο Στάμφορντ Μπριτζ κάποιους παίκτες της Τότεναμ και να την έχει αφήσει με οκτώ, προτίμησε να λειτουργήσει πυροσβεστικά βλέποντας ότι, έτσι κι αλλιώς, είχαν «χάσει» το κεφάλι τους και το καθαρό μυαλό τους, συνεπώς δεν υπήρχε αγωνιστική επιστροφή.

Ο Άγγλος μίλησε για το managing the game στη λογική ότι οι κανόνες φτιάχτηκαν για να διευκολύνουν το παιχνίδι στα σπορ και όχι για να τα καταδυναστεύουν. Ξεπερνά λοιπόν τον τύπο η λογική του αρχιδιαιτητή. Αυτό αποτελεί σχοινοβασία ανάμεσα στην τήρηση των κανονισμών και την ψυχολογία του αγώνα. Και στην Ελλάδα μπορεί να έχουμε παρεξηγήσεις. Έντονες. Ειδικά αν η ψυχολογία προτιμάται σε συγκεκριμένες ομάδες…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα