Αλλάζει ώρα η απαγόρευση κυκλοφορίας

Σε επίπεδο συναγερμού βρίσκονται λοιμωξιολόγοι και κυβέρνηση, καθώς ο κορωνοϊός κατακτά όσο και περισσότερες περιοχές στην Ελλάδα. Εκτός από την Αττική που καθημερινά κατακτά την «πρωτιά» με τα νέα κρούσματα που εντοπίζονται σε αυτή, συναγερμός έχει σημάνει και στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η κυβέρνηση δέχεται εισηγήσεις για αύξηση της λίστας με τις κόκκινες περιοχές, κλείσιμο σχολείων και λιανεμπορίου, αλλά και λήψη έκτακτων μέτρων για το Σαββατοκύριακο με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00.

Η τηλεδιάσκεψη των λοιμωξιολόγων την Πέμπτη, προκειμένου να καταλήξουν στις προτάσεις που θα υποβάλουν στην κυβέρνηση για τον περιορισμό της πανδημίας διεξήχθη σε τατεμένο κλίμα με τα στοιχεία που φτάνουν για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα να μην είναι καθόλου ένθαρρυντικά και τις προβλέψεις των ειδικών να μιλούν για εφιαλτικά σενάρια.

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 στην Αττική

Με τους πολίτες από τη μία πλευρά, να έχουν κουραστεί από την καραντίνα και να δείχνουν απροθυμία να υπακούσουν στις απαγορεύσεις, και το δελτίο καιρού από την άλλη πλευρά να μιλά για υψηλές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο, οι ειδικοί προσανατολίζονται στη λήψη ειδικών έκτακτων μέτρων για το Σαββατοκύριακο τουλάχιστον στην Αττική.

Ειδικότερα, εισηγούνται την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το Σαββατοκύριακο στην Αττική προκειμένου να περιορίσουν την κινητικότητα και τον συνωστισμό που φαίνεται ότι θα ευνοήσει και ο καλός καιρός.

Το αν οι εισηγήσεις θα αφορούν την εφαρμογή του αυστηρού μέτρου μόνο στην Αττική μένει να φανεί, καθώς τις τελευταίες ώρες πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι στη λίστα των κόκκινων περιοχών υψηλού κινδύνου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα