bpbg
bpbg

Αλλάζει το έργο με τον Περέιρα; Θα το δείξουν οι πίνακες διαιτητών – παρατηρητών

Χαράματα τους κουβάλησε τους δημοσιογράφους ο Μπιόρν ο Βασάλο στην ΕΠΟ, για να δώσει συνέντευξη Τύπου για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Γραμμένος ούτε «καλημέρα» δεν πρόλαβε να πει και του έδωσε αμέσως τον λόγο. Ήξερε ο Βάγγος ότι ο Βασάλο θα τον στήριζε, και σου λέει, κάθε δευτερόλεπτο που περνάει, μπορεί ν’ αλλάξει γνώμη.

Μάλιστα. Και τι είπε ο Βασάλο; Ότι όλα καλά κι όλα ωραία, χτες ήσουν μ’ άλλονε παρέα… Και πού σοκάκι να τραγουδήσεις, δεν επιτρέπονται οι αναμνήσεις, που τραγουδάει κι ο Γιωργάκης ο Νταλάρας.

Μένουν ο Περέιρα και ο Μαρίν και ο Λίντμπεργκ, σου λέει ο Βασάλο. Έχανε η μάνα το παιδί κα το παιδί τη μάνα πέρυσι, αλλά οι τρεις καμπαλέρος θα παραμείνουν. Ποιος ήθελε να τους διώξει; Ο Ολυμπιακός με την ΑΕΚ. Μάλιστα. Ποιος ήθελε να παραμείνουν; Ο ΠΑΟΚ.

Κι αρχίζει το Σαββιδοτεχνείο να πανηγυρίζει, που μείνανε. Και καλά, ο Ιβάν ξηγήθηκε αλμυρό φυστίκι και στον Μαρινάκη και τον «Τίγρη». Με το ζόρι, δηλαδή, να γίνει καμιά συμμαχία του Μαρινάκη με τον Μελισσανίδη και να γίνει της αλεπούς ο θάνατος στην ΕΠΟ.

Τέλος πάντων, αλλού είναι το θέμα. Τώρα θα μιλήσει η «Α», που έμαθε πώς έχουν τα πράγματα. Γιατί μένουνε, ρε, ο Περέιρα με τους άλλους δύο; Η FIFA με την UEFA τούς έβαλε εδώ. Αν τους απέσυρε, θα ήταν σαν να παραδεχόταν ότι έκανε λάθος. Γι’ αυτό τους άφησε και όπως το ακούς.

Κι άπαξ και δεχότανε ότι έκανε λάθος, θα γινότανε της πουτάνας το κάγκελο, όχι μόνο της Πόπης. Θα φωνάζανε όλοι ότι ο Περέιρα τα πήρε κι άλλα τέτοια. Ότι αφού ήτανε πετυχημένος γιατί τον αλλάζουνε, ότι ο ΠΑΟΚ πήρε ψεύτικο πρωτάθλημα και άλλα τέτοια.

Που ο Περέιρα δεν τα πήρε από κανέναν, βέβαια. Και τις βόλτες με τη συντροφιά του στη Θεσσαλονίκη τις πλήρωνε, για να έχει ωραία θέα στον Θερμαϊκό. Κι ο ΠΑΟΚ δίκαια το σήκωσε.

Ο Θόδωρος τους κράτησε στην Ελλάδα τους τρεις Περέιρες. Δεν έμαθε ο Θόδωρος και η Σαμούρα τι έγινε πέρυσι; Όλα, με το νι και με το σίγμα τα ξέρανε.

Άκου το σοβαρό τώρα. Ποιος Περέιρα έμεινε στην ΕΠΟ; Ο περσινός ή άλλος με το ίδιο όνομα; Άλλος Περέιρα έμεινε. Καινούργιος. Του κουτιού. Με άλλες οδηγίες. Για πενήντα-πενήντα, βέβαια.

Γκαραντί είναι η πληροφορία αυτή. Αυτό του είπανε του Πορτογάλου. Μάλιστα. Αυτό του είπανε. Αυτός θα κάνει αυτά που του είπανε; Εδώ σε θέλω κάβουρα, να περπατάς στα κάρβουνα. Κι επειδή του είπανε αυτό οι FIFAτζήδες και οι UEFAτζήδες, τι πάει να πει δηλαδή; Ότι ελέγχει το σύστημα; Όχι βέβαια!

Όπως σ’ το λέω. Τι να κάνει, δηλαδή, ο Πορτογάλος; Θα πιάσει τον Κουτσιαύτη, τον Τσαμούρη και θα τους πει ότι προσέξτε τα μαϊμού πέναλτι στον ΠΑΟΚ; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.

Ο Μέλο ξέρει τι ρόλο βαράει ο καθένας, δεν είναι κανένα κορόιδο. Και θα δείξει τι έχει σκοπό να κάνει, όταν θα φτιάξει τους πίνακες των διαιτητών. Αν δεν αλλάξει τίποτα, αντίο πατρίδα. Μία από τα ίδια. Αν αλλάξει τους ματιασμένους, πάει να πει ότι κάτι γίνεται. Με τους ίδιους, πάντως, δεν γίνεται δουλειά.

Έτσι είναι. Και δεν είναι μόνο οι διαιτητές, είναι και οι παρατηρητές. Θα μείνουνε οι ίδιοι; Ο Βαγγέλης ο Γραμμένος πέρυσι ήθελε να περάσει διάφορα δικά του παιδιά.

Ο Καλύβας, για παράδειγμα, έλεγε σε μια παρέα ότι θέλει να βάλει τον Κύζα, αλλά μάλλον λάθος θα έκανε. Ο Βάγγος είναι ταγμένος στο καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν μπορεί να κάνει τέτοια πράγματα.

Ο Κύζας ήταν διαιτητής στο παιχνίδι Κυπέλλου ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 4-0. Μέγας διαιτητής. Στο πρώτο γκολ δεν είχε γίνει κανένα φάουλ στον Πέλκα. Δεν έδωσε πέναλτι του Βαρέλα στον Μπεργκ, ούτε του Κρέσπο στον Κλωναρίδη. Δεν απέβαλε τον Μάτος για αγκωνιά στον Μπεργκ κι απέβαλε τον Χουλτ για ένα απλό φάουλ. Αμαρτία θα είναι να μη γίνει παρατηρητής.

Βάγγος, αυτοφοράκιας με καζάν ντιπί

Ο Βασάλο τον ξέσκισε τον Γραμμένο: «Διαβάζουμε πως ο κ. Φούσεκ μπορεί να είναι πάνω από τον Γραμμένο. Δεν είναι έτσι, αλλά δεν είμαστε εδώ για να τρώμε παγωτό και να κοιμόμαστε». Τον διέλυσε.

Σαν να του έλεγε, δηλαδή, ο Φούσεκ θα κάνει κουμάντο και δεν θα τρώει παγωτό, αλλά εσύ θα είσαι ο επικεφαλής. Κανονικά έπρεπε να πει και τι θα έτρωγε ο Γραμμένος, αφού είπε ότι ο Φούσεκ δεν θα τρώει παγωτό. Θα τρώει πάστα νουγκατίνα; Κρεμ καραμελέ; Καζάν ντιμπί τούρκικο, μιας κι η Εθνική θα πάει να παίξει φιλικό;

Τον Γραμμένο τον θέλουνε επικεφαλής για να τρώει όλη τη λέζα, γι’ αυτό τα είπε αυτά ο Βασάλο. Έγινε της Πόπης στον τελικό και δεν την πλήρωσε ο Φούσεκ. Ο Γραμμένος την πλήρωσε. Για αυτοφοράκια τον θέλουνε τον φουκαρά τον Βαγγέλη. Για σφουγγάρι να τα μαζεύει όλα.

Διαβάστε επίσης