Άμεση αποβολή  του Χρυσαυγίτη Λαγού από το Ευρωκοινοβούλιο ζητά ο Ν. Ανδρουλάκης

Τι αναφέρει στην επιστολή που έστειλε ο Έλληνας ευρωβουλευτής στον πρόεδρο του σώματος David Sassoli

Δεν πρόλαβε να απαγγελθεί η ετυμηγορία της ελληνικής Δικαιοσύνης για την καταδίκη των μελών της Χρυσής Αυγής και του νεοναζιστικού κόμματος ως εγκληματική οργάνωση, ο Έλληνας ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, έκανε τα δέοντα προκειμένου να προστατευτεί ο θεσμός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την πολιτική παρουσία του καταδικασθέντα πλέον ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού.

Συγκεκριμένα ο Κρητικός πολιτικός απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, David Sassoli, καλώντας να εκκινήσει άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να απαγορευθεί η συμμετοχή του Γ. Λαγού.

Αναλυτικά η επιστολή του Νίκου Ανδρουλάκη έχει ως εξής:

«Σήμερα το πρωί, έπειτα από μία μαραθώνια δικαστική διαδικασία που ξεκίνησε πριν από 7 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η Ελληνική Δικαιοσύνη καταδίκασε το Νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, υπεύθυνη για δολοφονίες και για επιθέσεις σε μετανάστες και πολιτικούς της αντιπάλους.

»Σε μία προσπάθεια να διατηρήσουν κοινοβουλευτική ασυλία και να προστατευτούν από τη δικαιοσύνη, μέλη της οργάνωσης αυτής κατέβηκαν στις ευρωεκλογές όπου δυστυχώς εξέλεξαν δύο Ευρωβουλευτές. Ένας από αυτούς, ο Ιωάννης Λαγός, είναι μεταξύ αυτών που καταδικάστηκαν σήμερα από την Ελληνική Δικαιοσύνη για διεύθυνση Εγκληματικής Οργάνωσης, καθώς συμμετείχε στην ηγεσία της Χρυσής Αυγή, έχοντας ουσιαστική συμμετοχή στα εγκλήματα τα οποία διέπραξαν. 

»Θεωρώ ότι είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε το θεσμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και σας καλώ να εκκινήσετε άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να απαγορευθεί η συμμετοχή του εν λόγω Ευρωβουλευτή στις εργασίες του μοναδικού Δημοκρατικά εκλεγμένου οργάνου της Ένωσης. 

Σήμερα η Ελληνική Δικαιοσύνη έκανε το πρώτο βήμα. Σας καλώ στο πλαίσιο αυτό να κάνετε το επόμενο».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα