Αν ήμουν Πλεύρης…

"Θέλετε κόσμο; Μπορείτε να τους ελέγξετε; Από πέντε αγωνιστικές και πέντε εκατ. ευρώ πρόστιμο αν βρεθούν στο γήπεδο ανεμβολίαστοι και χωρίς μάσκα. Συμφωνείτε;"

Αύριο Πέμπτη, αντιπροσωπεία της Λίγκας θα πάει στον Πλεύρη. Μάλιστα. Μποροβήλος, Κοξένογλου και δυο εκπρόσωποι, ένας από τον Ολυμπιακό κι ένας από την ΑΕΚ. Και τι θα ζητήσουν; Να μπαίνουν στα γήπεδα μόνο τα διαρκείας.

Ο Πλεύρης το ξέρει ότι αυτό θα ζητήσουν οι σουπερλιγκάτοι. Το έγραψαν όλα τα Μέσα. Τίποτα άλλα έχουνε να του πούνε του Υπουργού; Αυτό έχω να πω εγώ.

Θα αναλάβουν καμιά ευθύνη οι ΠΑΕ για τους κατόχους των εισιτηρίων διαρκείας ή θα λένε και πάλι εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κανέναν έλεγχο, γιατί δεν έχουμε τους μηχανισμούς; Έχουν να προτείνουν κάτι;

Κανονικά, τι θα έπρεπε να γίνει; Μόλις άρχισε αυτή η «Όμικρον» να θερίζει, μόνοι τους έπρεπε να συνεδριάσουν οι σουπερλιγκάτοι για να δούνε τι θα κάνουνε. Να προτείνανε λύσεις στον Υπουργό, πριν ο ίδιος πάρει αποφάσεις.

Έτσι λειτουργούν τα σοβαρά μαγαζιά. Πρώτα απ όλα για να υπερασπίσουν τα συμφέροντά τους. Αυτοί, όμως το παίξανε άτρωτοι. Σου λένε, ποιος θα τολμήσει να τα βάλει με το ποδόσφαιρο, ρε. Εμείς έχουμε λαό και τον κάνουμε ό,τι γουστάρουμε. Εμείς ποντάρουμε στο πολιτικό κόστος.

Κι ήρθε η απόφαση του Πλεύρη, κάτσανε επάνω στο παγωτό και βγάλανε ανακοινώσεις. Το Σαββιδοτεχνείο έγραψε ότι το κράτος πρέπει να πληρώσει τους κατόχους διαρκείας. Να πληρώσει και τις ΠΑΕ για διαφυγόντα κέρδη, λέω εγώ. Και με τόκους. Να τα κόψει από τους ανθρώπους του μόχθου τα λεφτά, να δώσει στον  Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ.

Έτσι είναι, μάστορα. Εδώ ο κόσμος πεθαίνει, αυτή η καριόλα η «Όμικρον» κάνει άλματα και οι ΠΑΕ φοβούνται μη χάσουν κανένα ευρώ από τα εισιτήρια.

Εγώ, αν ήμουνα Πλεύρης, θα τους έλεγα απλό πράγμα. Δεκτό το αίτημά σας, κύριοι. Μετά το τέλος του κάθε αγώνα, να στέλνετε μια λίστα με του ελέγχους που έχετε κάνει. Αναλυτική. Με ονόματα και barcode.

Έτσι είναι. Αφού το κράτος δεν μπορεί να διαθέσει δεκάδες υπαλλήλους που χρειάζονται για τους ελέγχους, να τους κάνετε εσείς.

Και θα συνέχιζα: Το κράτος θα στείλει ανθρώπους τους στην κερκίδα, για να κάνει δειγματοληπτικούς ελέγχους. Κι αν έχει περάσει μέσα λουφαδόρος, πέντε αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Κι αν δείξει η τηλεόραση θεατές χωρίς μάσκα, ακόμα μία αγωνιστική και βαρύ πρόστιμο. Δεν μ’ ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Προσλάβετε  υπαλλήλους, για να κάνετε την δουλειά σας, εγώ δεν ξανασχολούμαι μαζί σας.

Τι θα λέγανε μετά Μποροβήλος και σία; Ότι αδυνατούμε και τώρα θέλω άνδρα, τονε θέλω; Αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία του Πλεύρη και της κυβέρνησης να γράψει ιστορία. Χαίρετε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα