Αν χρειαστεί θα γίνουν αλλαγές στον προϋπολογισμό

Ανοιχτό το ενδεχόμενο, να υπάρξουν αλλαγές στο σχέδιο προϋπολογισμού του 2014  που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση, άφησε   ο εκπρόσωπος του ευρωπαίου επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν.

Ο Σάιμον Ο΄Κόνορ, παρότι μίλησε για πρόοδο στις συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα τόνισε  ότι χρειάζεται περαιτέρω εργασία σε ορισμένα ζητήματα πριν υπάρξει οριστική συμφωνία.

Ένα από τα ζητήματα που ανέφερε προς επίλυση ο εκπρόσωπος είναι το δημοσιονομικό κενό σε συνάρτηση με τον προϋπολογισμό του 2014.

Όπως τόνισε τις επόμενες εβδομάδες θα διευκρινιστεί αν θα απαιτηθούν περαιτέρω προσαρμογές και αν θα χρειαστεί να παρουσιάσει η Ελλάδα τροποποιημένο ή συμπληρωματικό προϋπολογισμό. Ανέφερε, εξάλλου και ότι αυτός κατατέθηκε  χωρίς της έγκριση της τρόικας

Ο Σάιμον Ο΄Κόνορ, ανέφερε ότι περαιτέρω πρόοδος απαιτείται στη φορολογική μεταρρύθμιση, στις ιδιωτικοποιήσεις, τον ανταγωνισμό και στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών.

Σε ό,τι αφορά το αυριανό Eurogroup, είπε ότι δεν αναμένει να διεξαχθεί λεπτομερής συζήτηση για την Ελλάδα, ωστόσο, όπως τόνισε, την τελική ευθύνη για το περιεχόμενο της ημερήσιας διάταξης της Συνόδου έχει ο επικεφαλής της ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο Σάιμον Ο’ Κόνορ κατέληξε λέγοντας ότι, παρά το γεγονός ότι η αξιολόγηση διακόπηκε, οι συζητήσεις συνεχίζονται από τις έδρες των ενδιαφερόμενων πλευρών.

Διαβάστε επίσης