Αναγκαία η διατήρηση της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία λένε οι βενζινοπώλες

Eπιστολή της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος προς την κυβέρνηση για την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης

Αναγκαία θεωρεί την διατήρηση της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία, σε επιστολή της προς την κυβέρνηση η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος.

Η ομοσπονδία υπογραμμίζει στην επιστολή της ότι, είναι επιτακτική ανάγκη, σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς, «η γενναία επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης 0,20 ευρώ (προ ΦΠΑ) ανά λίτρο στις 14/10/2022 η οποία είναι σε ισχύ μέχρι και 31/12/22, να επεκταθεί μέχρι και τη λήξη της περιόδου της διάθεσής του πετρελαίου θέρμανσης στις 30/4/23. Αυτή η απόφαση πρέπει να παρθεί άμεσα ώστε τα εκατομμύρια των καταναλωτών του πετρελαίου θέρμανσης να κάνουν το σωστό και έγκαιρο προγραμματισμό τους για την αγορά του πετρελαίου».

Παράταση

Το πρωί ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.Παράταση ανακοίνωσε την παράταση στην επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης για ένα τρίμηνο με 15 λεπτά το λίτρο με ΦΠΑ,

Ο υπουργός τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ,  ότι ο στόχος για την κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας μέσα στο επόμενο έτος είναι απολύτως εφικτός, ενώ σημείωσε ότι την Τετάρτη,  εκτός από τα 500 εκατ. ευρώ που θα πιστωθούν στους αδύναμους συμπολίτες μας, θα καταβληθεί και μια γενναία δόση του επιδόματος θέρμανσης, ύψους 190 εκατ. ευρώ.

Η οικονομία πάει ικανοποιητικά τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, που αναφέρθηκε παράλληλα στα οικονομικά δεδομένα και τις προβλέψεις για το 2023, αλλά και τις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα