Αναπτυξιακή ΑΜΚ €30 εκατ. στην Παγκρήτια Τράπεζα με την υποστήριξη του Σάλλα

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 30 εκατ. ευρώ με αναπτυξιακό στόχο προχωράει η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, με την υποστήριξη του στρατηγικού επενδυτή Lyktos Group του Μιχάλη Σάλλα, ο οποίος θα συμμετάσχει στην αύξηση με 7-8 εκατ. ευρώ και με τον ίδιο να επιθυμεί να διατηρήσει το ποσοστό του 21,47% που απέκτησε επενδύοντας 2,6 εκατ. ευρώ.

Με βάση τραπεζικές πηγές, με €97.000.000 υφιστάμενα κεφάλαια, επιπλέον 30 εκατ. που θα προκύψουν από την αύξηση, καθώς και τα 10-15 εκατ. ευρώ κέρδη της τράπεζας που θα παραμείνουν στο κεφάλαιο, η Παγκρήτια Τράπεζα θα βρεθεί με κεφάλαια της τάξης των 140-145 εκατ. ευρώ

Η Παγκρήτια είναι η πρώτη τράπεζα που ανακοινώνει αναπτυξιακή αύξηση κεφαλαίου και είναι το πρώτο βήμα καθώς, όπως αναφέρουν ορισμένες πηγές, υπάρχουν ευρύτερα σχέδια ενίσχυσής της. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την έλευση του Μιχάλη Σάλλα στην Παγκρήτια, η τράπεζα ήταν η πρώτη που μηδένισε τον ELA, τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας από την ΤτΕ, και ταυτόχρονα σχεδίασε την πρώτη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με θετικό πρόσημο.

Η Παγκρήτια με 1,4 δισ. ευρώ ενεργητικό, περίπου 1,1 δισ. ευρώ καταθέσεις, υψηλά NPEs στο 58% και ενισχυμένα κεφάλαια θα επιταχύνει την εξυγίανσή της, που σημαίνει πιο γρήγορα θα αναλάβει δράσεις για ανάπτυξη.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα