Ανεμβολίαστη η Βόρεια Ελλάδα- Σχέδιο “πόρτα πόρτα” με εξορμήσεις κινητών μονάδων

 Από σήμερα, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους,  πραγματοποίει τριήμερη  επίσκεψη στο Βόρεια Ελλάδα στο πλαίσιο της προσπάθειας για αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού  με στόχο την ενίσχυση του τείχους ανοσίας έναντι της νόσου Covid-19.

Θα επισκεφθεί περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης και θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με υγειονομικούς καθώς και με φορείς της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Με περίπου το 60% του πληθυσμού ανεμβολίαστο σε αρκετές Περιφερειακές ενότητες (ΠΕ) της περιοχής αλλά και την εμβολιαστική κάλυψη να ξεπερνά μετά βίας το 50% του πληθυσμού στη μητροπολιτική Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, η προσπάθεια για αύξηση των εμβολιασμένων πολιτών έναντι του κορωνοϊού  μοιάζει μονόδρομος για τις υγειονομικές αρχές. Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης, κινητά συνεργεία της επιχείρησης “Ελευθερία” εξορμούν σε απομακρυσμένα χωριά της Β. Ελλάδας από σήμερα έως και 14 Οκτωβρίου.

Πιερία, Κιλκίς και Ξάνθη αποτελούν τους σταθμούς των Κινητών Μονάδων εμβολιασμού σήμερα, Δράμα και Πέλλα αύριο και Φλώρινα και Σέρρες την Πέμπτη. Σε όλες τις ΠΕ οι μονάδες θα επισκεφθούν απομακρυσμένα χωριά.

Ανησυχία για τα κρούσματα
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ, από τα 2.383 χθεσινά κρούσματα κορωνοϊού, τα 349 εντοπίζονται στη Θεσσαλονίκη, τα 194 στη Λάρισα και τα 458 στην Αττική.

Αξίζει να σημειωθεί πως την Κυριακή 10 Οκτωβρίου, από τα 1.358 κρούσματα, τα 261 εντοπίστηκαν στο Λεκανοπέδιο και τα 236 στη Θεσσαλονίκη.

Ακριβώς πριν από μία εβδομάδα, Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, από τα 2.125 κρούσματα, τα 419 προέρχονταν από την την Αττική και τα 390 από τη Θεσσαλονίκ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα