Ανοίγει σήμερα το Tριώδιο: Ξεκινούν και επίσημα οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Ειδικά για την πρωταγωνίστρια πόλη των αποκρεών, την Πάτρα, οι καρναβαλικές εκδηλώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει από τις 17 Ιανουαρίου

Άνοιξε σήμερα και επίσημα το τριώδιο, με τις καρναβαλικές εκδηλώσεις να ξεκινούν σε όλη τη χώρα.

Ειδικότερα, την Κυριακή (25/2), αναμένεται να ξεκινήσει καρναβαλική παρέλαση και street party στην Κόρινθο, ενώ παρέλαση θα πραγματοποιηθεί και στην Καλαμάτα, δίνοντας έτσι το έναυσμα για την έναρξη του φετινού τριωδίου. Στην Πάτρα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του MEGA, έχουν ξεκινήσει ήδη οι καρναβαλικές εκδηλώσεις από τις 17 Ιανουαρίου.

Γαϊτανάκια, διαδραστικά εργαστήρια χειροτεχνίας, αλευρομουτζουρώματα, ξυλοπόδαρους, μουσική και χορό περιλαμβάνει το 30ό Καρναβάλι Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη για τις φετινές Απόκριες, με τις εκδηλώσεις να ξεκινούν σήμερα στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία Ρέντη και στην πλατεία Κουμπάκη.

Ειδικότερα, διαγενεακό πρόγραμμα προκαρναβαλικών δράσεων έχει ετοιμάσει η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Ισότητας και Τρίτης Ηλικίας του Δήμου. Παράλληλα, τα Α’ και Β’ ΚΑΠΗ θα γνωρίσουν στα παιδιά παραδοσιακά ήθη και έθιμα της Αποκριάς με τρόπους ευρηματικούς και με πολλές εκπλήξεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα