Ανοίγει τη “βεντάλια” των μέτρα στήριξης το υπουργείο Οικονομικών

Τη “βεντάλια” της στήριξης των πληττόμενων από τον κορωνοϊό με μέτρα όπως η επέκταση της επιστρεπτέας προκαταβολής και το 2021 ανοίγει του υπουργείο Οικονομικών.

Αυτό υπογράμμισε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του (σ.σ  στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6) ο Χρήστος Σταϊκούρας, συμπληρώνοντας ότι στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2021 που θα κατατεθεί γύρω στις 20 Νοεμβρίου θα περιλαμβάνονται, μαζί με την επέκταση των μέτρων στήριξης, και οι αναθεωρημένες προβλέψεις για την πορεία της ύφεσης, φέτος και του χρόνου, το χρέος αλλά και το ύψος του ελλείμματος.

Το τελευταίο είναι που τρομάζει την κυβέρνηση αλλά και όσους παρακολουθούν τις δηλώσεις των κυβερνητικών, αφού σήμερα για παράδειγμα ο “τσάρος” απέφυγε να διακινδυνεύσει πρόβλεψη για το ύψος της φετινής ύφεσης, αρκούμενος στην αναφορά ότι θα είναι βαθύτερη σε σχέση με το 8,2% που προβλέπονταν στο προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Πίσω στα καλά νέα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠ.ΟΙΚ. και της ΑΑΔΕ εργάζονται ώστε να εκδοθεί η ΚΥΑ για τον 4ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής το ταχύτερο δυνατό. Στόχος είναι η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων να ανοίξει την επόμενη εβδομάδα και οι εκταμιεύσεις των ποσών στους δικαιούχους να πραγματοποιηθούν το τελευταίο 10ημερο του Νοεμβρίου.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου τα υφιστάμενα ταμειακά διαθέσιμα των 37 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά περίπου €1,3 δισ., ποσό προερχόμενο από το πρόγραμμα SURE.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα