«Αντεπίθεση» με επιχείρημα την ασφαλή οδήγηση για τις μάσκες προστασίας

Το Μαξίμου χρησιμοποιεί νέα "όπλα" εναντίον στις «ψεκασμένες» θεωρίες που έχουν αναπτυχθεί από ομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να μην επιτρέψουν οι γονείς να φορούν μάσκα προστασίας τα παιδιά τους

Στο Μαξίμου ανησυχούν από τις «ψεκασμένες» θεωρίες που έχουν αναπτυχθεί από ομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να μην επιτρέψουν οι γονείς να φορούν μάσκα προστασίας τα παιδιά τους και γι’ αυτόν τον λόγο έχουν ξεκινήσει την αντεπίθεση για την ασφάλεια των παιδιών κατά την οδήγηση του γονέα.

Έτσι, σε αυτήν τη ρότα κινήθηκαν πρώτοι ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος, και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος. «Υπάρχει άραγε υπεύθυνος γονιός που θα έβαζε το παιδί του στο αυτοκίνητο χωρίς παιδικό καθισματάκι, ή ζώνη ασφαλείας, όπως ο νόμος και η συνείδηση του καθενός επιβάλλει; Χρειάζεται επιδότηση ή φοροαπαλλαγή για αυτό; Είναι αναγκαία άραγε για να πράξουμε το αυτονόητο, δηλαδή να προστατεύσουμε τη ζωή των αγαπημένων μας;» διερωτήθηκε ο κ. Σκέρτσος, ο οποίος στη συνέχεια πέρασε στο θέμα: «Το να στοχοποιούμε, όμως, και να απαξιώνουμε ως “ψεκασμένους” ανθρώπους που αντιδρούν είτε από φόβο είτε από άγνοια σε μέτρα όπως η χρήση μάσκας στα σχολεία, είναι εύκολο μεν, ατελέσφορο δε. Και γεννάει τέρατα. Οι έκτακτες συνθήκες και τα καινοφανή μέτρα ατομικής και συλλογικής προστασίας που καλούμαστε να υιοθετήσουμε, σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις των ειδικών γιατρών, απαιτούν συνέπεια, αυστηρότητα αλλά και ευαισθησία από το κράτος. Και αυτό θα πράξουμε ώστε να προστατεύσουμε όλη την κοινωνία και να βγούμε από αυτή την περιπέτεια μαζί».

Κάτι ανάλογο έπραξε και ο Ηλίας Μόσιαλος (κι αυτός προερχόμενος από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ):  «Όπως μεριμνούμε για την ασφάλειά μας όταν οδηγούμε, έτσι και στις υπόλοιπες συναναστροφές και μετακινήσεις φοράμε μάσκα προστασίας προσώπου».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα