Αντιδράσεις Μαρινάκη για το σκίτσο Καρίπογλου με Αουσβιτς και το 16ωρο
Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Καρίπογλου με νέα ανάρτηση του τονίζει ότι δεν αποτελεί κομματική θέση η ανάρτηση του σκτίσου
Την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη προκάλεσε μια ανάρτηση του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Καρίπογλου ο οποίος σχολίαζε με σκίτσο τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Αδωνι Γεωργιάδη για το 16ωρο ημερησίας εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες.
Ειδικότερα, στην ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό Facebook, την οποία και «κατέβασε» μετά από τις αντιδράσεις που προκάλεσε, ο κ. Καρίπογλου παρουσιάζει ένα σκίτσο με την είσοδο του στρατοπέδου Άουσβιτς και την επιγραφή «το 16ωρο απελευθερώνει».
«Oποιος κάνει λόγο για δήθεν “16ωρο” απλώς ψεύδεται», ενώ συμπλήρωσε ότι «αν αυτά είναι τα πρώτα δείγματα της υπεύθυνης και σοβαρής αντιπολίτευσης που υπόσχεται ο κ. Ανδρουλάκης, δε θέλουμε να ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει η συνέχεια», αναφέρει ο κ. Μαρινάκης στην ανακοίνωσή του και προσθέτει:
Θα περίμενε κανείς από έναν πρόεδρο δικηγορικού συλλόγου να είναι σε θέση να καταλαβαίνει τι λέει ένας νόμος. Και, βέβαια, ο καθένας θα αξίωνε σεβασμό στο Ολοκαύτωμα από έναν υποψήφιο κόμματος που θέλει να αυτοπροσδιορίζεται ως δημοκρατικό και κεντρώο», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.
Και επισημαίνει: «Φαίνεται πως όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ στον νομό Σερρών Παναγιώτη Καρίπογλου, ο οποίος αναπαράγοντας ένα κατάπτυστο σκίτσο διασπείρει ψευδείς ειδήσεις και, κυρίως, ακραία χυδαιότητα.
«Όποιος προσπαθεί να διανθίσει αυτά τα ψεύδη παρομοιάζοντάς τα με το Άουσβιτς είναι ακραία χυδαίος. Και όποιο κόμμα αναδεικνύει και ανέχεται τέτοια στελέχη δεν έχει καμία σχέση με τις έννοιες της αξιοπρέπειας και της σοβαρότητας.
Αν αυτά είναι τα πρώτα δείγματα της υπεύθυνης και σοβαρής αντιπολίτευσης που υπόσχεται ο κ. Ανδρουλάκης, δεν θέλουμε να ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει η συνέχεια», καταλήγει στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος».
Μη ορθή και λανθασμένη
Μη ορθή και λανθασμένη χαρακτήρισε την ανάρτηση του σκίτσου ο Παναγιώτης Καρίπογλου σε ένα ανάρτησή του στον λογαριασμό του Facebook. Διευκρινίζει δε ότι δεν αποτελεί κομματική θέση παρά προσωπική πρωτοβούλια
Ο ίδιος παραδέχεται ότι ήταν ακραίως ο τρόπος που εξέφρασε την αντίθεσή του στις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας τονίζοντας πώς ήθελε να καταδείξει την αυθαιρεσία που επιχειρείται να εισαχθεί στην ελληνική έννομη τάξη.
«Προέρχομαι από μια παράταξη που πολέμησε τον αντισημιτισμό και κάθε είδους διάκριση σε βάρος των μειονοτήτων, όταν άλλοι κρυβόταν, και ο αγώνας αυτός συνεχίζεται και θα συνεχίζεται.
Αντιλαμβάνομαι την δύσκολη θέση να υπερασπίζεσαι έναν τόσο βάρβαρο θεσμό όπως η 16ωρη εργασία, αναφέρει μεταξύ άλλων και προσθέτει : «Οι διευκρινίσεις όμως που μέχρι σήμερα δόθηκαν δεν μας διαφωτίσαν καθόλου. Το αντίθετο. Οι άνθρωποι που ενδεχομένως θα χρειαστεί να εργαστούν περισσότερο ήδη μας ρωτούν τι θα συμβεί γεμάτοι ανησυχία».
Ολη η ανάρτησή του
«Ανηρτησα πριν λίγες ώρες ένα σκίτσο που στιγμάτισε με λάθος τρόπο την 16ωρη εργασία.
Προφανώς και η δική μου ανάρτηση και η συσχέτιση με το Αουσβιτς ήταν μη ορθή και λανθασμένη.
Και δεν αποτελεί κομματική θέση παρά προσωπική πρωτοβουλία- αυτό είναι σαφές.
Θέλησα με αυτόν τον ακραίο ομολογουμένως τρόπο να καταδείξω την αυθαιρεσία που επιχειρείται να εισαχθεί στην ελληνική έννομη τάξη.
Προέρχομαι από μια παράταξη που πολέμησε τον αντισημιτισμό και κάθε ειδους διάκριση σε βάρος των μειονοτήτων, όταν άλλοι κρυβόταν, και ο αγωνας αυτός συνεχίζεται και θα συνεχίζεται.
Αντιλαμβάνομαι την δύσκολη θέση να υπερασπίζεσαι έναν τόσο βάρβαρο θεσμό όπως η 16ωρη εργασία.
Οι διευκρινίσεις όμως που μέχρι σήμερα δόθηκαν δεν μας διαφωτίσαν καθόλου. Το αντίθετο.
Οι άνθρωποι που ενδεχομένως θα χρειαστεί να εργαστούν περισσότερο ήδη μας ρωτούν τι θα συμβεί γεμάτοι ανησυχία.
Να θυμίσω επιπρόσθετα ότι ήδη από το 2021 το εργατικό δίκαιο άλλαξε αρδην σε βάρος των εργαζομενων.
Κατα συνέπεια, είναι εξόχως υποκριτικό να μην απαντάς για την ουσία της υπόθεσης, αλλά να παραπέμπεις σε μια αναρτηση, για να αποφύγεις τον πόνο που κρύβει η παραδοχή της αλήθειας.
Όσο για την προσωπική μου άποψη και πορεία ΠΑΝΤΟΤΕ συμπαρίσταμαι στον εβραϊκό λαό και υπερασπίζομαι δημόσια το δικαίωμα και τη νομική υποχρέωση στη μη λήθη του Ολοκαυτώματος».