Αντίστροφη μέτρηση για την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών

Η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει το 4ο κύμα κορωνοϊού που πλήττει την χώρα ετοιμάζεται να προχωρήσει στην επιστράτευση ιδιωτών γιατρών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ,  η επιστράτευση θα ξεκινήσει πρώτα στη Βόρεια Ελλάδα, μετά στη Θεσσαλία, δεδομένου ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) βρίσκεται στα όριά του, με την κατάσταση  να είναι απελπιστική, καθώς οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας είναι γεμάτες, ενώ διασωληνωμένοι ασθενείς περιμένουν σε απλούς θαλάμους, μέχρι να βρεθεί μια θέση στην εντατική.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης αναμένεται να στείλει τελεσίγραφο λίγων 24ωρων στους ιατρικούς συλλόγους προκειμένου να υπογραφούν τα φύλλα πορείας. Η επίταξη των υπηρεσιών και του ιατρικού προσωπικού εκτός απροόπτου πιθανότατα θα γίνει την Παρασκευή ή το αργότερο τη Δευτέρα.

Έπειτα από την τροπολογία που ψηφίστηκε στην Βουλή, αυξάνονται οι ειδικότητες που μπορούν να μετακινούνται σε νοσοκομεία της ίδιας ή άλλης ΥΠΕ και ιδιωτών γιατρών προκειμένου να παρέχουν υπηρεσίες στα νοσοκομεία του ΕΣΥ για την κάλυψη εφημεριών, λόγω έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών.

Η ανώτατη μηνιαία αποζημίωση θα φτάνει τα 2.000 ευρώ δηλαδή 250 ευρώ ανά εφημερία και αφορούν τις ειδικότητες των αναισθησιολόγων, των παθολόγων, των πνευμονολόγων και όσων υπηρετούν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ωστόσο, μέχρι στιγμής η ανταπόκριση των ιδιωτών γιατρών είναι ιδιαιτέρως χαμηλή.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα