Απέραντο γκέτο προσφύγων και μεταναστών θέλουν την Αθήνα οι… εταίροι μας

Αποικιοκρατικός είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζουν την Ελλάδα ορισμένοι πολιτικοί εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εν προκειμένω ο λόγος για τον Βέλγο υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος στη Σύνοδο Κορυφής για το Μεταναστευτικό έθεσε θέμα δημιουργίας στρατοπέδου 300.000 – 400.000 μεταναστών στην Αθήνα.

Την ίδια ώρα, δημοσίευμα των Financial Times επανέρχεται στο θέμα και… προτείνει μάλιστα την «ανταλλαγή χρέους» με πρόσφυγες, για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί. Ο αρθρογράφος της βρετανικής εφημερίδας, ουσιαστικά κάνει λόγο για τη δημιουργία ενός απέραντου κέντρου κράτησης προσφύγων και μεταναστών, ώστε να απαλλαγεί η Ευρώπη από το προσφυγικό, και σε αντάλλαγμα η Ευρώπη να προχωρήσει σε γενναίο κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, εμφανίζεται πολύ ανήσυχος για την εξέλιξη της προσφυγικής κρίσης σε ο,τι αφορά την Ελλάδα. «Ο Βέλγος υπουργός έθεσε το ανιστόρητο θέμα για στρατόπεδο 300.000 – 400.000 μεταναστών στην Αθήνα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας και προσέθεσε πως «η Συνθήκη Σένγκεν κινδυνεύει ευρωπαϊκά, η Ευρώπη κινδυνεύει, η Ευρώπη φοβάται, ανησυχώ. Η κατάσταση είναι δύσκολη για την χώρα μας…».

Ο ίδιος χαρακτήρισε «εξωφρενική» την ιδέα για ανταλλαγή του ελληνικού χρέους με πρόσφυγες, την οποία σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times εξετάζουν αξιωματούχοι της Ε.Ε. «Είναι εξωφρενικό να γίνουμε η φυλακή και η εξορία της Ευρώπης έναντι αμοιβής» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και ανακοίνωσε ότι τα hotspots θα είναι έτοιμα μέχρι το τέλος Φεβρουάριου και θα είναι σε θέση να λειτουργήσουν στις αρχές Μαρτίου.

«Υποβόσκουν ζητήματα και πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, και είμαστε σε εγρήγορση. Το κλειδί για την μείωση των ροών βρίσκεται στην Τουρκία, και η Κομισιόν πρέπει να δουλέψει σκληρά με την Τουρκία για τη μείωσή τους… Σε αυτό ομοφώνησαν όλοι στην Ε.Ε.», κατέληξε ο Γιάννης Μουζάλας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα