Απεργία την Τετάρτη στα δημόσια νοσοκομεία

Πορεία της ΠΟΕΔΗΝ από την Πλ. Μαβίλη έως το υπ. Υγείας

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία με απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία οργανώνει «πορεία σωτηρίας της δημόσιας υγείας, της Πρόνοιας και του ΕΚΑΒ».

Η πορεία θα ξεκινήσει στις 8:30 το πρωί από την πλατεία Μαβίλη με στάσεις στα νοσοκομεία Αλεξάνδρα και Ευαγγελισμός, στο Μέγαρο Μαξίμου και τη Βουλή και θα καταλήξει στο υπουργείο Υγείας.

«Δεν θα επιτρέψουμε την εμπορευματοποίηση της Υγείας που οραματίζονται κάποιοι φορείς της υγείας (π.χ. ΠΙΣ) που θέλουν να παίζουν το ρόλο του «λαγού» στις εκάστοτε κυβερνήσεις», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ για τη  οποία – όπως χαρακτηριστικά σημειώνει – είναι «αιτία πολέμου:

•       Η δυνατότητα εργασίας ιδιωτών γιατρών στα Νοσοκομεία για οποιονδήποτε λόγο. Προσλήψεις γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού χρειάζεται το σύστημα. Έφυγαν 25000 εργαζόμενοι την περίοδο των μνημονίων.

•       Η εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από ιδιωτικές εταιρίες στα νοσοκομεία για να πλουτίζουν σε βάρος των ασθενών και του Δημοσίου. Επενδύσεις σε εξοπλισμό και υποδομές χρειάζεται το σύστημα.

•       Η μετατροπή της Νομικής μορφής των νοσοκομείων από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου σε οτιδήποτε άλλο (ΝΠΙΔ, Ανώνυμες Εταιρείες). Το Νοσοκομείο Σαντορίνης που λειτουργεί ως Ανώνυμη Εταιρεία (ΑΕΜΥ ΑΕ) από την εποχή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα πρέπει άμεσα να μετατραπεί σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.

Το σύστημα χρειάζεται χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, αύξηση των Δημόσιων Δαπανών για την Υγεία στο Μέσο Όρο των χωρών της Ε.Ε. και όχι περαιτέρω μετακύλιση της λειτουργίας του στις τσέπες των πολιτών».

Και η ΠΟΕΔΗΝ καταλήγει ότι αγωνίζεται για:

•       Δωρεάν Δημόσια Υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση

•       Μονιμοποίηση εκτάκτων

•       Αύξηση μισθών

•       Ένταξη στα ΒΑΕ

Διαβάστε επίσης