Από την Ξάνθη στις ακαδημίες της Ρεάλ!

Διεθνή καριέρα και μάλιστα στον τομέα της ανάλυσης του παιχνιδιού των ακαδημιών κάνει ένα Ελληνόπουλο.

Σύμφωνα με το thrakisports.gr «…εδώ και λίγες εβδομάδες στο προπονητικό τιμ της Ρεάλ Μαδρίτης μετέχει ο Παναγιώτη Τσίκνας, πρώην παίκτη του ΑΟΞ και φοιτητή του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.

Ο Τσίκνας στα 25 του χρόνια εντάχθηκε στο προπονητικό τιμ των ακαδημιών της ισπανικής ομάδας με καθήκοντα βοηθού προπονητή και αναλυτή στις ομάδες Κ14 και Κ17 τηε Ρεάλ. Πέρυσι κατείχε ίδια θέση στην Κ17 της Χετάφε.

Έφυγε από την Ελλάδα για την Ισπανία πριν τρία χρόνια, αφού πρώτα ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και έκανε μεταπτυχιακά που αφορούσαν το ποδόσφαιρο στον τομέα της τεχνικής και της ανάλυσης.

Παράλληλα, την πρώτη του σεζόν στην Ισπανία ο καταγόμενος από την Θάσο ποδοσφαιριστής – προπονητής έπαιξε σε ερασιτεχνική ομάδα της περιοχής.

Για αρκετά χρόνια ήταν μέλος των ακαδημιών της Ξάνθης, φοιτώντας στο 2ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης με την ποδοσφαιρική ομάδα του οποίου είχε διακριθεί και σε αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Παράλληλα εκείνα τα χρόνια αγωνιζόταν και με τις ομάδες Κ15 και Κ17 του ΑΟΞ στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της Super League. Το 2011 ήταν η χρονιά που ως απόφοιτος του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης πέρασε στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.»

Διαβάστε επίσης