ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ: Εάλω η ΕΠΟ…

Εδώ και δύο εβδομάδες από τα μεγάλα μιντιακά συγκροτήματα, εμπεδώσαμε πλήρως ότι τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τη χώρα μας δεν είναι η πανδημία, η ακρίβεια, η κλιματική αλλαγή, τα ελληνοτουρκικά, οι στρατιωτικές  συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ, αλλά, σύμφωνα με τα δελτία ειδήσεων του ΣΚΑΪ και του ΣΚΑΪ FM, η αλλαγή θέσης ενός υπαλλήλου της ΕΠΟ, ονόματι Γιώργος Δημητρίου, που η «κακιά» ΕΠΟ τού άλλαξε πόστο…

Το «γλυκό» ήλθε να δέσει με κάποιους αγνώστους που έσπασαν το παμπρίζ του δικαστή που πρόσφατα διορίστηκε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, ο οποίος παρ’ ότι δεν είχε εκδικάσει καμία υπόθεση που να αφορούσε την Ομοσπονδία, σύσσωμος ο Τύπος, έντυπος και ηλεκτρονικός, πέραν πάσης αμφιβολίας(!!!) καταλόγισε την ενέργεια αυτή στην ΕΠΟ.

Μάλιστα, μετά το «πέσιμο» του ΣΚΑΪ, στο δελτίο των 8:00΄, την Πέμπτη 11/11ου στον Λευτέρη Αυγενάκη, ο υφυπουργός, σε ρόλο Ηρακλή Πουαρό, υιοθέτησε τις κατηγορίες για εμπλοκή της ΕΠΟ, και κάλεσε τις FIFA και UEFA να παρέμβουν!!!

Εδώ πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι στις 27/8/2021 και ώρα 17:00΄ ο υφυπουργός Αυγενάκης είχε δηλώσει επί λέξει:

«Ολιστική Μελέτη Ποδοσφαίρου, 25/02/2020-25/08/2021.

»Τηρώντας απόλυτα τη δέσμευσή μας, το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλάζει μέσα σε 18 μήνες, έπειτα από τη στενή και αποδοτικότατη συνεργασία με τις διεθνείς συνομοσπονδίες.

»Η ισχύς εν τη ενώσει, από τότε που ο Πρωθυπουργός @kyriakosmitsotakis συμφώνησε με τον Πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν & τον τότε αντιπρόεδρο της FIFA Γκρεγκ Κλαρκ, για τη σύνταξη της Ολιστικής Μελέτης, μέχρι σήμερα που η ΕΠΟ ενσωμάτωσε ομόφωνα στο Καταστατικό της. Πλέον υπάρχει ελπίδα».

Τώρα πώς μέσα σε δυόμισι μήνες χάθηκαν οι ελπίδες, και ποιες προβλέψεις της καταστατικής διάταξης της Ολιστικής Μελέτης που ψηφίστηκε ομόφωνα παραβιάζονται από την ΕΠΟ, είναι κάτι που έχει υποχρέωση ο κ. Αυγενάκης να δημοσιοποιήσει.

Αν πράγματι, υπάρχουν παραβιάσεις όφειλε ο ίδιος ως συνταγματικός επόπτης του Αθλητισμού να τις εντοπίσει, να τις δημοσιοποιήσει και να προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια ζητώντας την έκπτωση του Δ.Σ. της ΕΠΟ.

Το να βαπτίζεται «επιτυχία» το συνυποσχετικό που έβαλαν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τον Τσέφεριν και τον Κλαρκ να υπογράψει, όταν με το περιεχόμενό του ουσιαστικά παραδεχόταν ότι FIFA  και UEFA είναι υπεράνω νόμων και κανονισμών, όπως αποδεικνύεται από την πρόσφατη τοποθέτηση του κ. Αυγενάκη για το ποδόσφαιρό μας ότι όχι μόνο επιτυχία δεν ήταν, αλλά αντίθετα –όπως είχε γράψει στις 28/2/2020 ΜΟΝΟ η «Α», έλυνε τα χέρια των ξένων και τους έδινε τα κλειδιά του ελληνικού ποδοσφαίρου…

Ας προχωρήσουμε όμως παρακάτω.

Ο κακός χαμός για την ΕΠΟ, και τα καυτά δελτία του ΣΚΑΪ άρχισαν όταν η ΕΠΟ άλλαξε θέση στον επί πολλά έτη υπεύθυνο της Επιτροπής Αδειοδότησης, Γιώργο Δημητρίου, λόγω πλημμελών –κατά την ΕΠΟ– ενεργειών του στην αδειοδότηση ομάδων της Super League2.

Εδώ προκύπτει ένα ερώτημα:

Τι ζόρι τράβαγε ο Γ. Αλαφούζος από την μετάθεση του εν λόγω υπαλλήλου, αφού οι ενδεχόμενες πλημμελείς ενέργειές του αφορούσαν ΜΟΝΟ την κατώτερη κατηγορία Super League2;

Οι κακές γλώσσες λένε ότι ενδέχεται από την έρευνα για τα πεπραγμένα του Γιώργου Δημητρίου να βρεθούν κάποιοι «σκελετοί» στους φακέλους αδειοδοτήσεων των προηγουμένων ετών…

Για να μην ασχοληθούμε περισσότερο με τον Γιώργο Δημητρίου, επιγραμματικά και μόνο αναφέρουμε ότι δεν αδειοδότησε το Αιγάλεω για ποσόν 500 ευρώ, όταν η οικογένεια Παλτόγλου έχει ξοδέψει για την ιστορική ομάδα πάνω από 4-5 εκατ. ευρώ. Το ίδιο έπραξε και με την Καλλιθέα, για ποσόν 700 ευρώ.

Τέλος, ενώ η συγχώνευση της Football League και της Super League2 έγινε με νόμο του Λευτέρη Αυγενάκη τον Ιούνιο του 2021, ο Γιώργος Δημητρίου ήθελε έγγραφη βεβαίωση που να αφορά τα οικονομικά των ομάδων της Football League μέχρι τις 31/12/2020 με ημερομηνία λήξης την 31η/3/2021, δηλαδή πριν από την ψήφιση του νόμου.

«Πώς γένεν αυτό;» σύμφωνα με την ατάκα του Ογκουνσότο…

Ας πάμε τώρα στην ασχήμια εις βάρος του δικαστικού του Διαιτητικού Δικαστηρίου.

Τα ΜΜΕ των μιντιακών ομίλων καταλόγισαν την ενέργεια αυτή σε κύκλους ανομίας της ΕΠΟ!!!

Επειδή ο Όμιλος ΣΚΑΪ δεν εγγυάται την πληροφόρησή του με εκείνα της εφημερίδας της Κυβερνήσεως, έχουμε μια μικρή απορία.

Ο εν λόγω δικαστής ως διοικητικός δικαστής είχε απασχοληθεί και με φορολογικά θέματα. Γιατί αποκλείεται να είχε καταλογίσει σε κάποιον έμπορο –παντός τύπου…– κάποιο τσουχτερό πρόστιμο και εκείνος να του τη «φύλαγε»;

Γιατί κάποιος του ποδοσφαίρου να χειροτερέψει τη θέση του, όταν θα εκδικαζόταν η υπόθεσή του, αφού ακόμη ο εν λόγω δικαστής δεν είχε καθίσει στα έδρανα;

Σε κάθε περίπτωση, ποιος μπορεί να ισχυρισθεί βάσιμα το ένα ή το άλλο;

Και βεβαίως, το ερώτημα είναι ρητορικό για τον Όμιλο ΣΚΑΪ και τους άλλους μιντιακούς γίγαντες, στους οποίους κάποια στελέχη της κυβέρνησης έχουν μόνιμα «πρώτο τραπέζι πίστα».

Η υπόθεση που θα εξέταζε ο εν λόγω δικαστής ήταν η καταγγελία του Αλέξη Κούγια για παράνομη απόφαση της ΕΠΟ, η οποία «έπεσε» στο Διαιτητικό Δικαστήριο.

Μια μικρή έρευνα στις λεπτομέρειες της υπόθεσης αυτής από τους συντάκτες μας, μας ενημέρωσε ότι όλο το σκεπτικό της στηρίχθηκε σε μια δήθεν συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στις 24/6/2021.

Μόνο που ουδέποτε υπήρξε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής με αυτή την ημερομηνία, με αποτέλεσμα η μεν ΕΠΟ να έχει καταθέσει αίτημα αναψηλάφησης, ο δε δικαστής που προήδρευε, και μάλιστα αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, να κινδυνεύει με παραπομπή σε πειθαρχικό όργανο.

Όσον αφορά την εφαρμογή νόμων και κανονισμών, επειδή όλοι έχουν γίνει νομομαθείς, και αποφαίνονται με ύφος προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, εμείς απευθύνουμε ένα ερώτημα προς όλους τους νομικούς και δικαστές της ΕΠΟ, αλλά και σε κάθε νομικό εκτός ΕΠΟ, και βέβαια πρωτίστως στον νομικό ογκόλιθο Αλέξη Κούγια.

Όταν ο νόμος Αυγενάκη, ως ειδικός νόμος, προέβλεπε ότι η πιστοποίηση του «πόθεν έσχες» για το μετοχικό κεφάλαιο των ομάδων της Super League2 ύψους 300.000 ευρώ θα είχε περατωθεί στις 31/8/2021, υπερίσχυε ή όχι του γενικού νόμου που αφορά όλα τα «πόθεν έσχες» για τα οποία η έρευνα προσδιορίζεται μετά τη 15/12/2021;

Γιατί η νομική υπηρεσία της ΓΓΑ, της ΕΠΟ, της Super League2 δεν προσέφυγε στα διοικητικά δικαστήρια για την παράνομη αυτή απόφαση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ώστε να απαντηθούν όλα τα ερωτηματικά για το ποιος επενδυτής του ποδοσφαίρου μπορούσε να δικαιολογήσει τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα αυτό, και έτσι να ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι;

Ας πάμε λοιπόν και στο «διά ταύτα» των παραπάνω, και ας «ξεστραβώσουμε» τους φιλάθλους αλλά και τους πολίτες γενικά από τον «σανό» που τους ταΐζουν οι μεγάλοι μιντιακοί όμιλοι.

Στις εκλογικές διαδικασίες της ΕΠΟ, υπερίσχυσε η πλευρά της συμμαχίας Σαββίδη & Μελισσανίδη.

Το «πώς», με «ποιον τρόπο» κ.λπ. δεν είναι της παρούσης, ώστε να τα αναπτύξουμε. Εδώ δεν ασχολήθηκαν αυτοί που έχασαν «τα αυγά και τα πασχάλια».

Η κυβέρνηση πίστεψε ότι με το να καλοπιάνει τη FIFA και την UEFA, θα μπορούσε να πετύχει κάτι καλό για το ποδόσφαιρό μας.

Έτσι, με το συνυποσχετικό που έβαλαν τον πρωθυπουργό να υπογράψει την ώρα που εκείνος έφτιαχνε τις βαλίτσες του για να συναντήσει τον Μακρόν, και με τα τραπεζώματα στο Μαξίμου, ασχολήθηκαν με τις εντυπώσεις και μόνο, χάνοντας την ευκαιρία για συζήτηση σχετικά με την αλλαγή του εκλογικού συστήματος στην ΕΠΟ.

Η FIFA και η UEFA  δεν επιθυμούσαν την αλλαγή αυτή, αφού έτσι εξασφάλιζαν την κυριαρχία τους όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλες τις χώρες, δηλαδή στο παγκόσμιο γίγνεσθαι του ποδοσφαίρου.

Έτσι, μετά από οκτώ μήνες, απέστειλαν την Ολιστική Μελέτη για την οποία η κυβέρνηση πανηγύριζε, αλλά στην ουσία δεν αποτελούσε παρά μόνο δίκη προθέσεων χωρίς κανέναν δεσμευτικό χαρακτήρα για την ΕΠΟ.

Έτσι, η κυβέρνηση, που δεν είχε πάρει μυρωδιά τι παιχνίδι παιζόταν, και επί προεδρίας Θοδ. Ζαγοράκη, έμεινε με την εντύπωση ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μπει σε καλό δρόμο.

Ναι μεν με το VAR και με τους εκάστοτε Κλάτενμπεργκ σταμάτησαν τα όργια του παρελθόντος, αλλά λόγω του εκλογικού αποτελέσματος από τους 4 μεγάλους ιδιοκτήτες λόγο στα πεπραγμένα της ΕΠΟ δύο.

Έτσι λοιπόν, με αιχμή του δόρατος τον Αλέξη Κούγια, κατάλληλο για πάσαν νόσον και πάσαν μ@@@, προσπάθησαν και προσπαθούν να βρουν παραβάσεις στην εφαρμογή του Καταστατικού ώστε να απευθυνθούν στο Πρωτοδικείο Αθηνών –αφού η ΕΠΟ ως σωματείο υπάγεται στις διατάξεις του Αστικού Κώδικα–, και να διορίσουν Διοικούσα Επιτροπή.

Παράλληλα, μέσω της Επιτροπής Δεοντολογίας, πίστεψαν ότι μπορούν να πετύχουν την έκπτωση 3-4 συμβούλων της ΕΠΟ, κυρίως του προεδρείου, ώστε έτσι να ανακατέψουν την τράπουλα.

Για να γίνει όμως αυτό, έπρεπε να δημιουργηθεί η κατάλληλη ατμόσφαιρα, ώστε οι δικαστές που θα επιληφθούν των παραπάνω προσφυγών, να έχουν την εντύπωση ότι δικάζουν κάποιους που λίγο έως πολύ μοιάζουν με εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο.

Αν μάλιστα οι προσφεύγοντες είχαν την τύχη να υπάρχουν στην έδρα και κάποιοι «πρόθυμοι» δικαστές, τότε θα μπορούσαν «βάσιμα» να πιστεύουν ότι θα έχει κάποια τύχη η προσφυγή τους.

Έτσι φτάσαμε λοιπόν στο σημείο για να δημιουργηθεί η κατάλληλη ατμόσφαιρα για την ΕΠΟ, οι μεγάλοι μιντιακοί όμιλοι να ασχολούνται με τη Super League2, κάποιον Γιώργο Δημητρίου, και την αδειοδότηση ομάδων, την ύπαρξη των οποίων αγνοεί η πλειονότητα των φιλάθλων.

Τα θέματα της πανδημίας, της κλιματικής αλλαγής, των απειλών του Ερντογάν, το Σκοπιανό, η ακρίβεια, η σπίθα πολέμου στα σύνορα Πολωνίας και Λευκορωσίας και διάφορα άλλα, να είναι στην ίδια περίπου κατηγορία με τα προαναφερόμενα πρόσωπα και καταστάσεις.

Βέβαια, οι εποχές που η «Αυριανή» κυκλοφορούσε με 200.000 φύλλα ημερησίως, το «Βήμα» του Ψυχάρη και του Λαμπράκη με 180.000, η «Ελευθεροτυπία» του Κίτσου Τεγόπουλου με 150.000 φύλλα έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Σήμερα αρκεί η ανάρτηση ενός άρθρου σε μια ιστοσελίδα με σωστά και κατανοητά επιχειρήματα μπορεί να γίνει viral.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι μιντιακοί όμιλοι κυρίως να πιέζουν την εκάστοτε κυβέρνηση, αλλά το πέρασμά τους στους πολίτες δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερη σημασία.

Αν οι αρμόδιοι της κυβέρνησης κατανοήσουν τα παραπάνω, τότε θα καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι δεν φτάνει μόνο η επικοινωνιακή στήριξη κατά τη διακυβέρνησή τους.

Χρειάζεται να κάνουν και τη δουλειά τους…

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα