Αρχίζουν σήμερα οι εμβολιασμοί στις εκκλησίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Η «μάχη» με τον χρόνο προκειμένου να χτιστεί το επιθυμητό τείχος ανοσίας που θα επιτρέψει την επιστροφή στην κανονικότητα συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς. Μπορεί αυτό να μην έγινε τον Αύγουστο, όπως ζητούσαν οι ειδικοί, ωστόσο πλέον η κυβέρνηση αναζητά νέες διόδους προκειμένου να αυξηθούν οι εμβολιασμοί.

Γι’ αυτό από σήμερα ξεκινούν πιλοτικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού έξω από ιερούς ναούς σε πλατείες από κινητά συνεργεία. Τη συγκεκριμένη πρακτική είχε αποκαλύψει προ ημερών ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Παράλληλα, άξια παραδειγματισμού είναι και η πρωτοβουλία του πατέρα Ανδρέα Καλιοτζάνη, ο οποίος αποφάσισε να μετατρέπει την ενορία του σε εμβολιαστικό κέντρο, λέγοντας πως θέλει βοηθήσει «σ’ αυτήν την κρίσιμη στιγμή». Συνεπώς, ο ιερός Ναός Αγίου Νικολάου στις Αρχανές Ηρακλείου Κρήτης θα μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο από τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου. Από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι θα γίνονται εμβολιασμοί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Εμβολιασμοί και από ιδιώτες γιατρούς

Εντωμεταξύ, το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί από ιδιώτες γιατρούς. Οπως εξήγησε προ ημερών ο γγ του υπ. Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, τις επόμενες μέρες ιδιώτες γιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού εμβολιασμού στους ασθενείς τους αλλά και να προμηθευτούν εμβόλια ώστε να προχωρούν σε εμβολιασμούς στα ιατρεία τους ή κατ’ οίκον, σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα συμμετέχουν 1.000 γιατροί.

Στο θέμα αναφέρθηκε χθες και ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς λέγοντας ότι από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί από ιδιώτες γιατρούς είτε στα ιατρεία τους είτε στα σπίτια των πολιτών. Σημείωσε δε ότι έχουν ήδη γίνει 5.000 εμβολιασμοί.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα