Ας τελειώνουμε επιτέλους με το «τσίρκο» των φοιτητικών εκλογών

Στο ίδιο –κακοπαιγμένο– έργο θεατές, η ακαδημαϊκή κοινότητα και οι πολίτες παρακολουθούν τις κομματικές παρατάξεις στα πανεπιστήμια να μην μπορούν να συμφωνήσουν ποιος βγήκε νικητής από τις κάλπες

Ημέρα εκλογικής αναμέτρησης ήταν για τους φοιτητές η 22η μέρα του Μαΐου για όλους τους υπόλοιπους όμως ήταν απλώς η επανάληψη μια κακογραμμένης και κακοπαιγμένης επιθεώρησης, όπου οι παρατάξεις δεν μπορούν να ομονοήσουν για το ποιος βγήκε πρώτος.

Είναι ενδεικτικό ότι όποιος έτυχε να διαβάσει σήμερα Πέμπτη τα δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου είναι απολύτως βέβαιο ότι θα έπαθε βέρτιγκο, αφού στο ένα μέσο οι αναγνώστες ενημερώνονται ότι για 37η χρονιά πρώτη δύναμη στα πανεπιστήμια βγήκε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, (Ν.Δ.), σε άλλο μέσο ότι για 3η χρονιά πρώτευσε η Πανσπουδαστική (ΚΚΕ) και σε ένα τρίτο ότι ακόμη αναζητείται ο νικητής.

Το ζητούμενο δεν είναι βεβαίως αν τελικά στα πανεπιστήμια ηγεμονεύει το ένα ή το άλλο κόμμα. Το μείζον είναι ότι αυτοί οι νέοι άνθρωποι που διεκδικούν π.χ. την αύξηση των δαπανών για την Παιδεία και διαδηλώνουν δυναμικά για να παραμείνει αμιγώς δημόσιος ο χαρακτήρας των πανεπιστημίων, δεν μπορούν να διασφαλίσουν τα αυτονόητα είτε αυτά είναι να μην χτίζονται καθηγητές στα γραφεία τους ειίτε να στήνεται μια… ρημαδοκάλπη που θα βγάζει σωστά αποτελέσματα όπως κάνουν τα γυμνασιόπαιδα και τα μέλη του εξωραϊστικού συλλόγου Άνω Ραχούλας!!!

Και για να μην κοροϊδευόμαστε δεν μιλάμε για εφηβάκια που βράζει το αίμα τους ή για τίποτα απολιτίκ τύπους που στήνουν εκλογές για τον χαβαλέ. Μιλάμε –υποτίθεται– για χιλιάδες φοιτητές που κάθεται στα πανεπιστημιακά έδρανα αποτελώντας τους εκκολαπτόμενους αυριανούς επιστήμονες, εργαζόμενους, επιχειρηματίες κ.ο.κ., ενδεχομένως και τους επόμενους πολιτικούς ηγέτες που ανδρώνονται στους δοκιμαστικούς  κομματικούς σωλήνες των φοιτητικών παρατάξεων.

Αν είναι λοιπόν να απαξιώνεται η πολιτική και η νεολαία από τα σπάργανά της ίσως είναι καλύτερο να σταματήσει εδώ αυτό το «τσίρκο», που έτσι κι αλλιώς κόβει και πολύ λίγα εισιτήρια.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα