Αυγενάκης: «Ντροπή, αλλά έγινε και αυτό επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ»

Την θέση του για το ζήτημα που προέκυψε με την Κατερίνα Στεφανίδη διατύπωσε στην Βουλή, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Η τοποθέτησή του έγινε στο πλαίσιο  ψήφισης της σχετικής  τροπολογίας που  αφορά σε παροχές σε διακρινόμενους αθλητές, δηλαδή και στο πριμ της πρωταθλήτριας Κατερίνας Στεφανίδη, που κατήγγειλε πριν λίγες ημέρες ότι η Πολιτεία της ζητά πίσω το πριμ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2016.

Παράλληλα, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί επί της διακυβέρνησής του είχαν δαπανηθεί αλλού τα θεσμοθετημένα πριμ του 2017.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης για το θέμα:

«Από την ώρα, που ενημερώθηκα για το πρόβλημα εξέφρασα τη βούλησή μου να αντιμετωπισθεί άμεσα με νόμιμο και μόνιμο τρόπο. Σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς συζητήσαμε τις πιθανές εναλλακτικές λύσεις.

Μάλιστα, σε νεότερες επικοινωνίες που είχαμε με ορισμένους από τους άμεσα ενδιαφερόμενους στις 29 Οκτωβρίου 2020, ενημερώθηκαν ότι έχει εκκινήσει η διαδικασία για να δοθεί λύση πλέον μέσω διάταξης, μέσω δηλ. της σημερινής διάταξης που σας καλώ να ψηφίσετε.

Με εξέπληξε, λοιπόν, μια άστοχη ανάρτηση – δήλωση, μάλιστα, σε διεθνές μέσο, της Ολυμπιονίκη μας, Κατερίνας Στεφανίδη. Είχε ήδη γνωστοποιηθεί και στην ίδια, σε προσωπική γραπτή επικοινωνία μας, ο τρόπος αντιμετώπισης του εν λόγω ζητήματος, το συνεχές ενδιαφέρον και συνολικά η προσπάθεια για επίλυση με διάταξη που φέρνουμε σήμερα στη Βουλή.

Προσωπικά θεωρώ το θέμα λήξαν και δεν επιθυμώ να δώσω συνέχεια και σε ότι αφορά τα πριν των αθλητών συνολικά, υπενθυμίζω:

* η προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε δαπανήσει αλλού τα θεσμοθετημένα πριμ του 2017, τα οποία ξεπερνούν τα 2,5 εκ. ευρώ και δεν τα είχε αποδώσει στους αθλητές ως όφειλε!

Ντροπή! Ναι! Αλλά έγινε επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ και αυτό.

* Εμείς εξασφαλίσαμε το ποσό αυτό καθ’ υπέρβαση του προϋπολογισμού μας και θα καταβληθούν τα πριμ τις επόμενες εβδομάδες στους δικαιούχους αθλητές μας.
* Προγραμματίζεται για τις αρχές του 2021 και η καταβολή των πριμ του 2018, ύψους περίπου 1 εκ. ευρώ επιπλέον.

Γιατί για εμάς, επαναλαμβάνω, προτεραιότητα είναι οι αθλητές και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός.

Β. Με τη 2η διάταξη παρατείνεται για το χρονικό διάστημα έως την 31η Μαρτίου 2021, η θητεία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η εν λόγω, εκ νέου, παράταση κρίνεται αναγκαία δεδομένου ότι:
* δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η διαδικασία επεξεργασίας των φακέλων για τη χορήγηση των πιστοποιητικών του άρθρου 77Α του ν.2725/1999 λόγω της καθυστερημένης έναρξης των πρωταθλημάτων εξαιτίας της πανδημίας COVID-19 και
* ενόψει επικείμενης νομοθετικής πρωτοβουλίας, με την οποία θα ρυθμίζεται η αναδιοργάνωση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και θα καθορίζεται το νομικό πλαίσιο στελέχωσης και λειτουργίας της.
Επαναλαμβάνω ότι είμαστε στην τελική ευθεία για νέο νομοσχέδιο που θα δημιουργεί νέο, σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας αυτής της επιτροπής.
Το είχα ήδη ανακοινώσει από τα μέσα Σεπτεμβρίου, που συζητούσαμε σε αυτή εδώ την αίθουσα το νόμο 4726.

Το επαναλαμβάνω και σήμερα για όσους βιάστηκαν να ρίξουν δηλητήριο με την «πένα» τους και με τις βαρύγδουπες αναλύσεις στα Μέσα που εργάζονται. Ναι, είναι αυτοί που ανακάλυπταν σκάνδαλα και ανασχηματισμούς καθημερινά, πριν μερικούς μήνες. Η αξιοπιστία τους στο ναδίρ.»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα