Αύριο θα συνεχιστεί το ταξίδι των Ελλήνων για τη Μολδαβία

Στην Ουκρανία θα διανυκτερεύσουν και σήμερα οι Έλληνες

Λόγω των συνθηκών που υπάρχουν η αυτοκινητοπομπή των Ελλήνων θα διανυκτερεύσει στην Ουκρανία και θα συνεχίσει αύριο το δύσκολο ταξίδι της για Μολδαβία.

Όπως είναι γνωστό, υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα λόγω των πολεμικών επιχειρήσεων. Ευτυχώς όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Το σημερινό ταξίδι για το ελληνικό κονβόι ξεκίνησε πριν από τις εννέα και μισή από την Μαριούπολη, οι οποίοι διανυκτέρευσαν χθες στη Ζαπορίζια της Ουκρανίας. Η ελληνική αποστολή καθυστέρησε να ξεκινήσει, αφού δυσκολεύτηκε στην αναζήτηση καυσίμων. Η επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι στόχος ήταν να φτάσουν σήμερα το απόγευμα στη Μολδαβία, αλλά κάτι τέτοιο δεν ήταν σίγουρο.

Εφιαλτική η πρώτη ημέρα του ταξιδιού

Σύμφωνα με μαρτυρίες των δημοσιογράφων τα μέλη της αποστολής, διανυκτέρευσαν το βράδυ που πέρασε σε ξενοδοχείο στη Ζαπορίζια.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν την αναζήτηση για καύσιμα. Όπως γράφαμε και χθες Τετάρτη επιτρέπεται ο ανεφοδιασμός καυσίμων μόνο με 20 λίτρα, γεγονός που καθιστά πολύ δύσκολη την επιστροφή.

Χαρακτηριστικό των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η ελληνική αποστολή είναι το γεγονός ότι χθες για μια απόσταση 200 χλμ, η αυτοκινητοπομπή έκανε επτά ώρες.

Επίσης, ένα από τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν είναι και το ότι σε όλη την Ουκρανία ισχύει απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 6 το πρωί.

«Μας σημάδευαν σκοπευτές»

Προειδοποιητικά πυρά δέχτηκαν, τα πρώτα αυτοκίνητα του ελληνικού κομβόι.

«Οι Ρώσοι στρατιώτες εξεπλάγησαν. Οι περισσότεροι άνθρωποι που μετέχουν στην αποστολή είναι γυναίκες και μικρά παιδιά. Δύο από τις τρεις διαδρομές, οι γέφυρες που συνέδεαν την ανατολική με τη δυτική πλευρά είχαν διαλυθεί. Ζήσαμε από κοντά όλο το δράμα των ανθρώπων που προσπάθησαν να φύγουν», δήλωσε για την έκρυθμη κατάσταση ο απεσταλμένος του in, Γιάννης Χαραμίδης.

Όπως περιέγραψε ο Γιάννης Χαραμίδης, «οι ριπές που δεχτήκαμε ήταν σε δρόμο έξω από τη Μαριούπολη και ήταν προειδοποιητικού χαρακτήρα».

«Ένα θραύσμα από τις συγκεκριμένες σφαίρες χτύπησε τη ρόδα του αυτοκινήτου του MEGA, με αποτέλεσμα να σταματήσουμε το κομβόι και να αλλάξουμε το λάστιχο» πρόσθεσε, περιγράφοντας τις εφιαλτικές στιγμές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα