Αυστηρό μήνυμα Παυλόπουλου στην Τουρκία: Σεβαστείτε το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία να σεβαστεί το σύνολο του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος απαντώντας στις νέες προκλητικές δηλώσεις τόσο του Τούρκου προέδρου, Rejep Tayip Erdogan όσο και του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας σχετικά με την παράνομη δραστηριότητα τους στην κυπριακή ΑΟΖ.

Κατά τη συνάντησή του με το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ.Παυλόπουλος είπε ότι οι σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας με την Τουρκία εξαρτώνται από τον εκ μέρους της πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του συνόλου του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, αναπόσπαστο μέρος του οποίου, όπως είπε, «αποτελεί το Δίκαιο της Θάλασσας, ήτοι η Συνθήκη του Montego Bay του 1982, που δεσμεύει και την Τουρκία μέσω των γενικώς παραδεδεγμένων κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, τους οποίους παράγει».

«Διαμηνύουμε λοιπόν προς την Τουρκία ότι θα υπερασπισθούμε τη Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Νομιμότητα, δίχως καμία έκπτωση, υποχώρηση ή υπαναχώρηση. Πολλώ μάλλον όταν τέτοιες εκπτώσεις, υποχωρήσεις και υπαναχωρήσεις θα δημιουργούσαν ένα εξαιρετικά επικίνδυνο αρνητικό προηγούμενο και για το Διεθνές και για το Ευρωπαϊκό Δίκαιο» τόνισε ο κ.Παυλόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι προς αυτή την κατεύθυνση πολύτιμη είναι η κατανόηση και συμπαράσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης