Αυτό είναι το μυστικό επιτυχίας στην εργασία (φωτό)

Πρώην στέλεχος της «Apple» δίνει την απάντηση που περιμέναμε εδώ και πολλά χρόνια

Όταν η πρώην επικεφαλής  λιανικών πωλήσεων της Apple, Angela Ahrendts, άρχισε να εργάζεται για τον τεχνολογικό κολοσσό το 2014, πήρε ένα σημαντικό μάθημα και μάλιστα μέσα στις πρώτες 100 ημέρες εργασίας της στην εταιρεία.

«Αν σας μάθουν τα πάντα, τότε αυτό δείχνει ότι σας θέλουν στην εταιρεία για κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Επομένως ακολουθήστε το δρόμο σας, αξιοποιήστε τα ταλέντα σας».

Αυτό το μάθημα του να καταλαβαίνεις που φθάνουν τα όριά σου και να περνάς τη διαδικασία να προσληφθείς σε μια θέση, ακόμη και αν πρόκειται για έναν τομέα στον οποίο δεν έχεις εργαστεί στο παρελθόν, είναι ένα από τα μαθήματα που η  Ahrendts θα μεταφέρει και στα παιδιά της.

 

Το μυστικό της επιτυχίας

Με άλλα λόγια, η συμβουλή επιτυχίας που δίνει η Ahrendts, τονίζοντας ότι αυτό είναι το μυστικό, είναι «καταλάβετε τα ταλέντα σας και επικεντρωθείτε σε αυτά, θα σας βοηθήσει να συμβάλλεται τα μέγιστα στην εταιρεία που δουλεύετε».

 

Οι συμβουλές ενός από τα πιο καλοπληρωμένα στελέχη της Apple

Η Ahrendts δούλευε στη βιομηχανία της μόδας, έχοντας διατελέσει CEO της Burberry πριν πάει στην Apple και κατέχοντας διευθυντικές θέσεις στην Liz Claiborne και στην Donna Karan International. Η μετακίνησή της στην Apple ήταν ένα βήμα σε μια νέα βιομηχανία για τον Ahrendts. «Λέω στα παιδιά μου ότι είναι σαν το θαλάσσιο σκι. Δεν θέλεις να βρίσκεσαι εκεί, θέλεις να βρίσκεσαι σε ένα πιο ομαλό μέρος και προσπαθείς να φθάσεις σε αυτό το ομαλό μέρος και τότε… η ζωή μόλις ξεκινάει».

Η Ahrendts ήταν επικεφαλής λιανικής της Apple, χαράσσοντας τη στρατηγική κατεύθυνση της εταιρείας για τα φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα λιανικής. Εφυγε από την εταιρεία τον Απρίλιο του 2019 για «νέες προσωπικές και επαγγελματικές επιδιώξεις», σύμφωνα με την Apple. Τον περασμένο Μάιο η Ahrendts προσχώρησε στο διοικητικό συμβούλιο της Airbnb.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της στην Apple, ήταν μεταξύ των κορυφαίων στελεχών. Συνολικά για το 2018 έλαβε 26,5 εκατομμύρια δολάρια, αμοιβή που ήταν υψηλότερη και από αυτή που έλαβε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Tim Cook (15,7 εκατομμύρια δολάρια το 2018).

Το 2017, έλαβε 24,2 εκατομμύρια δολάρια, αμοιβή επίσης υψηλότερη από του Cook ο οποίος έλαβε 12,8 εκατομμύρια δολάρια και ελαφρώς υψηλότερη από εκείνη άλλων στελεχών, όπως του Luca Maestri, επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της Apple, και του Dan Riccio.

Η Ahrendts μίλησε επίσης για την αίσθηση ανασφάλειας για το ρόλο του που μπορεί να νιώσει ένα στέλεχος σε μια μεγάλη εταιρεία. Ενώ αυτό το συναίσθημα δεν φεύγει πάντα, η Ahrendts είπε ότι η καλύτερη κατανόηση των δυνατών σημείων σας μπορεί να σας δώσει την απαραίτητη βεβαιότητα για να πετύχετε.

«Γίνεσαι πιο δυνατός και αποκτάς μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για το ποιος είσαι και για το ποιος είναι ο ρόλος σου σε αυτόν τον κόσμο », είπε. «Και τότε κρατάτε τον εαυτό σας εντός του μονοπατιού, γνωρίζοντας ότι αν μείνετε σε αυτό το μονοπάτι, θα κάνετε το χρέος σας και αυτό που πιστεύετε ότι έχετε έρθει να κάνετε στη γη».

Διαβάστε επίσης