Αυτοδιοικητικές Εκλογές: Κορυφώνεται η έξοδος των ετεροδημοτών

Τι ισχύει για τα διόδια

Κορυφώνεται σήμερα Σάββατο η έξοδος των ετεροδημοτών προς τις ιδιαίτερες πατρίδες τους για να ψηφίσουν στις φετινές δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Από τον Πειραιά έχει προγραμματιστεί ο απόπλους 41 πλοίων.

Τα μέτρα της τροχαίας είναι αυξημένα σε όλους τους δρόμους της χώρας, προκειμένου η έξοδος των ετεροδημοτών προς τις ιδιαίτερες πατρίδες τους για να ψηφίσουν στις φετινές δημοτικές και περιφερειακές εκλογές να είναι εύκολη και ασφαλής.

Σημειώνεται, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ότι σήμερα είναι ανοιχτά τα γραφεία ταυτοτήτων στις αστυνομικές υπηρεσίες από τις 8πμ έως τις 8μμ, ενώ τα γραφεία για τα διαβατήρια είναι ανοιχτά από 8πμ έως 3μμ.

Τα αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας θα ισχύσουν από την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου έως και τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου ώστε να είναι ομαλή, ασφαλής και πιο εύκολη η κυκλοφορία των πολιτών αλλά και να προληφθούν τα τροχαία ατυχήματα, καθώς η κίνηση αναμένεται να είναι αυξημένη τις δύο Κυριακές των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, τα μέτρα αναπτύσσονται σταδιακά τα διαστήματα από 6 έως 9 και 13 έως 16 Οκτωβρίου, ενώ θα κλιμακωθούν – κορυφωθούν τις ώρες – ημέρες μαζικής εξόδου-εισόδου των οχημάτων, από και προς τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Η ΕΛΑΣ συνιστά στους πολίτες:

  • Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες.
  • Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.
  • Να μην χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.
  • Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.
  • Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.
  • Να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.
  • Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.
  • Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.
Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα