Αυτός σκότωσε με τον «γάντζο» τον Σήφη Βαλυράκη

Σκότωσαν με τον «γάντζο» τον Σήφη Βαλυράκη, κατέθεσε αυτόπτης μάρτυρας του επεισοδίου που είχε δημιουργηθεί στη θάλασσα της Ερέτριας με ψαράδες και τον πρώην Υπουργό του ΠΑΣΟΚ.

Ο ΑΝΤ1, αποκάλυψε την μαρτυρία του ανθρώπου «κλειδί» στην υπόθεση, ο οποίος κατήγγειλε πως τον απειλούν.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στον ΑΝΤ1, «δεν ήμουν μόνο εγώ, ήταν και άλλοι… Τώρα ο άλλος κρύβεται γιατί ο άνθρωπος απειλήθηκε ότι θα τον καταστρέψουν αν μιλήσει.

Ερωτηθείς αν ο ίδιος έχει δεχτεί απειλές, απάντησε καταφατικά.

Ο βασικός μάρτυρας για το συμβάν, υποστηρίζει πως βρισκόταν στο Πεζονήσι της Ερέτριας, σχεδόν 150 μέτρα μακριά από το σημείο που χάθηκε ο πρώην βουλευτής. Ανέφερε ότι ο ίδιος ήταν παρών, όταν ο Σήφης Βαλυράκης έπεφτε χτυπημένος – όπως είπε – στη θάλασσα.

Πρόκειται για τον αυτόπτη μάρτυρα, που παρά τις απειλές και τους εκφοβισμούς που ισχυρίζεται ότι δέχεται, κατονόμασε τους δύο ψαράδες που έχουν κληθεί από τον Εισαγγελέα Χαλκίδας σε ανωμοτί κατάθεση, ως βασικοί ύποπτοι της υπόθεσης.

Ο μάρτυρας περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο αναφέρει ότι οι ύποπτοι πλησίασαν και χτύπησαν τον Σήφη Βαλυράκη.

«Λογομάχησαν. Τον έφεραν δύο στροφές από το σκάφος, γκαζωμένοι αυτοί και μετά τον κοπανήσανε με το κοντάρι, αυτό που λέμε εμείς το ‘γάντζο’. Ο ένας εμπλέκεται, ο άλλος ήταν σκυμμένος, δεν πήρε καμία θέση, Κάτι πολέμαγε να φτιάξει, ήταν σκυφτός».

Ο αυτόπτης μάρτυρας, όταν είδε το καΐκι να πλησιάζει το κόκκινο σκάφος του πρώην υπουργού, υπέθεσε ότι οι ψαράδες πήγαιναν να του κάνουν σύσταση, θεωρώντας ότι ο άτυχος άνδρας ήταν ψαροντουφεκάς, που παρανόμως ήθελε να κλέψει τα αλιεύματα από τα δίχτυα τους, κάτι που συμβαίνει συχνά στην περιοχή. Η εξέλιξη όμως της λογομαχίας, ήταν τραγική για τον Σήφη Βαλυράκη, όπως λέει ο αυτόπτης μάρτυρας.

«Υπέθεσα ότι αυτό το πράγμα πάνε να του κάνουν. Ουρλιάζανε “φύγε ρε, τι δουλειά έχεις εδώ πέρα, δεν το ξέρεις ότι απαγορεύεται;”»

Ερωτηθείς πόσες φορές τον χτύπησαν, απάντησε «Το κοντάρι ανεβοκατέβηκε 3-4 φορές. Την ώρα που έπεσε ο Βαλυράκης μέσα στη θάλασσα, κάνανε ανάποδα και φύγανε. Το σκάφος εντωμεταξύ του Βαλυράκη, κινούνταν, όχι σε μεγάλη ταχύτητα, ελαφρώς».

 

 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Βαλυράκη Μανώλη Φωτάκη, ο ένας εκ των δύο του κατάφερε με δύναμη δύο δυνατά – τουλάχιστον – χτυπήματα στο κεφάλι, τα οποία είναι συμβατά με τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, πράξη η οποία οδηγεί σε εγκληματική ενέργεια. Μετά από τα χτυπήματα αυτά, ο άτυχος πρώην βουλευτής έπεσε στη θάλασσα και το επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος απομακρύνθηκε με ταχύτητα.

Ο μάρτυρας δηλώνει πως ήταν διατεθειμένος από την αρχή να περιγράψει το τι προηγήθηκε του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, αλλά όχι στη λιμενική αρχή της Χαλκίδας και τον περασμένο Απρίλιο, έδωσε κατάθεση υπό άκρα μυστικότητα στο τμήμα δίωξης ανθρωποκτονιών στην Ασφάλεια Αττικής.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα