«Βροχή» αγωγών κατά του ΠΑΣΟΚ

Αντιμέτωπο με σωρεία αγωγών βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ καθώς απλήρωτοι υπάλληλοι του, τόσο στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Αθήνα όσο και στην επαρχία, καταθέτουν αγωγές στα αστικά δικαστήρια αξιώνοντας τα δεδουλευμένα τους συν τους νόμιμους τόκους υπερημερίας.

Ειδικότερα, στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν οι περίπου 120 υπάλληλοι στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι υπολογίζεται ότι διεκδικούν από τη Χαριλάου Τρικούπη περί το 1,5 εκατ. ευρώ. Οι υπάλληλοι είχαν ενταχθεί στο καθεστώς της εκ περιτροπής εργασίας. Εργάζονται δηλαδή δυο φορές την εβδομάδα και κάθονται τρεις. Ωστόσο, όπως αναφέρουν στις αγωγές τους, εξαιτίας αυτού του εργασιακού καθεστώτος, το οποίο σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους επέβαλλε από μόνο του το ΠΑΣΟΚ την 1η Απριλίου 2013, οι ίδιοι και οι οικογένειές τους έχουν περιέλθει σε τραγική οικονομική κατάσταση.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν υπό το καθεστώς της εκ περιτροπής εργασίας θα έπρεπε να λαμβάνουν ως μηνιαίες αποδοχές κάτι λιγότερο από τα 2/5 του μισθού τους. Όμως, ούτε αυτό το ελάχιστο ποσό καταβάλλει το ΠΑΣΟΚ και έτσι πλέον των αγωγών που έχουν καταθέσει ήδη ή θα κατατεθούν, οι εργαζόμενοι προχωρούν και σε επίσχεση εργασίας. Με τις αγωγές τους οι εργαζόμενοι θα διεκδικήσουν αρχικά τα χρωστούμενα. Δηλαδή, τα χρήματα που δικαιούνται και δεν έχουν λάβει για τις δύο μέρες την εβδομάδα που εργάζονται από την 1.4.2013, σύμφωνα με το σύστημα της εκ περιτροπής εργασίας. Το συνολικό αυτό ποσό υπολογίζεται ότι ανέρχεται περίπου στα 540.000 ευρώ, συν τους νόμιμους τόκους υπερημερίας.

Στην αστική δικαιοσύνη και συγκεκριμένα στα κατά τόπους Μονομελή Πρωτοδικεία, έχουν αρχίσει να προσφεύγουν όμως με αγωγές τους και οι υπάλληλοι των νομαρχιακών επιτροπών του ΠΑΣΟΚ ανά την Ελλάδα. Μια από αυτές τις αγωγές κατατέθηκε από εργαζόμενη στη νομαρχιακή επιτροπή της Ρόδου.

Στην αγωγή της, η οποία θα συζητηθεί σε Μονομελές Πρωτοδικείο, η υπάλληλος που βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας διεκδικεί το ποσό των 36.445,22 ευρώ από δεδουλευμένα συν ακόμη 10.000 ευρώ για την ηθική βλάβη, που όπως υποστηρίζει, υπέστη. Η προσφεύγουσα εργάστηκε ως γραμματέας στη νομαρχιακή επιτροπή από το 2001 έως το 2013.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα