Χαρδαλιάς: «Η κατάσταση στην Αττική είναι εύθραυστη – άρα ακόμη επικίνδυνη»

Τι είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και για το θέμα της ανάκληση της απόφασης για την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα

Το νέο αρνητικό ρεκόρ των κρουσμάτων του κορωνοϊού (667 νέες μολύνσεις) που καταγράφηκε στη χώρα μας σχολίασε με τη σειρά του και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς στην σημερινή ενημέρωση για την εικόνα από το μέτωπο της πανδημίας στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς έκρουσε τον κώδωνα τον κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί στην Καστοριά και στα Ιωάννινα, καθώς και στη Θεσσαλονίκη στην οποία τα ενεργά κρούσματα είναι πλέον 652. Όπως τόνισε η αύξηση κρουσμάτων είναι επιθετική.

Επίσης ο κ. Χαρδαλιάς επέστησε την προσοχή και στη Βοιωτία αλλά και στις Σέρρες για τις εστίες υπερμετάδοσης που παρατηρούνται τελευταία. Αναφερόμενος στην Αττική είπε ότι η κατάσταση είναι «εύθραυστη – άρα ακόμη επικίνδυνη».

Όσον αφορά το θέμα των φιλάθλων στα γήπεδα και στην ανάκληση της απόφασης επισήμανε πως τα δεδομένα των τελευταίων ωρών και η επιθετική έξαρση της πανδημίας σε ολόκληρη την Ευρώπη, οδήγησε τον πρωθυπουργό στην ανάκληση της απόφασης για επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα καθώς κάτι τέτοιο θα έδινε το λάθος μήνυμα στους πολίτες.

«Τα δεδομένα των τελευταίων ωρών και η επιθετική έξαρση της πανδημίας οδήγησαν τον πρωθυπουργό για ανάκληση της απόφασης», ανέφερε αρχικά.

«Είναι ώρα απόλυτου συναγερμού και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, θα περνούσαμε το λάθος μήνυμα», υπογράμμισε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα