ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ: Σε βέρτιγκο η ηγεσία λόγω των αρνητικών γκάλοπ

Στη Χαριλάου Τρικούπη στο μεταξύ βρίσκονται σε βέρτιγκο. Είναι πασίδηλο ότι το κόμμα βρίσκεται σε τρικυμία σε ό,τι αφορά τη στρατηγική του. Ήδη εκδηλώνεται μία αντιδεξιά ρητορεία. Μάλιστα, η κα Γεννηματά τράβηξε μια κάθετη γραμμή με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, δείχνοντας εμμέσως ότι είναι διατεθειμένη να συζητήσει το θέμα της προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας, μετά από εκλογές με απλή αναλογική.

Επιπλέον, η Φώφη Γεννηματά επιδιώκει να αναδείξει ως βασικό της αντίπαλο για τη ηγεσία τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον οποίο και εμφανίζει στην πράξη ως επικεφαλής της «δεξιάς πτέρυγας» του Κινήματος Αλλαγής. Κι όμως, αυτή την αντιδεξιά ρητορεία της κας Γεννηματά δεν την πιστεύουν ούτε οι δικοί της. Για παράδειγμα, σε άρθρο του ο Θόδωρος Μαργαρίτης, επικεφαλής της τάσης της Ανανεωτικής Αριστεράς στο ΚΙΝΑΛ, υποστηρίζει ότι είναι λάθος η επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ. Και αναπτύσσει τα δικά του επιχειρήματα κάνοντας  λόγο για υπεύθυνη αντιπολίτευση.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μαργαρίτης τονίζει: «Ωστόσο μία αντιπολίτευση τύπου “ό,τι κάτσει”, η οποία εκφράζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν συγκροτεί αξιόπιστη εναλλακτική λύση. Είτε ποντάρει στην επιδείνωση της πανδημίας και “κλείνει το μάτι” στους αρνητές του εμβολιασμού (μέσω του Πολάκη), είτε υποτιμά τα θέματα δημόσιας ασφάλειας, είτε ψάχνει παντού για σκάνδαλα. Σε αυτή την ατζέντα ευνοείται η γραμμή του Μητσοτάκη.

»Το Κίνημα Αλλαγής είναι πολύ προσεκτικό και επικεντρώνεται κυρίως στα θέματα των κοινωνικών ανισοτήτων και της ανεργίας. Σε αυτά θα κριθεί το μέλλον της χώρας. Η αντιπολίτευση πού πασχίζει με υπαινιγμούς να βρει ροζ σκάνδαλα στην πολιτική (περίπτωση Λιγνάδη), που βγάζει τα self test δωράκι στην Siemens, που ταυτίζεται σε διαδηλώσεις με τον Κουφοντίνα, δεν είναι Αξιωματική. Είναι καταστροφική! Γιατί δεν είναι σοβαρή και πειστική».

Αυτό όμως που προκάλεσε εντύπωση στους κόλπους της Χαριλάου Τρικούπη είναι τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που παρήγγειλε το ΜέΡΑ 25 για να ακτινογραφήσει τους ψηφοφόρους του. Το 30% των ψηφοφόρων τού ΜέΡΑ 25 προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ. Φανταστείτε την απελπισία που προκαλεί η κα Γεννηματά, που αυτοί οι άνθρωποι αποφάσισαν να ψηφίσουν έναν ναρκισσιστή (Βαρουφάκη), ο οποίος οδήγησε τη χώρα στα βράχια, από το να εμπιστευθούν το κόμμα που υποτίθεται είναι η συνέχεια του ΠΑΣΟΚ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα