«Χάθηκαν» 8 εκατ. επί Δούρου για τη συντήρηση του στέγαστρου Καλατράβα

Ο Αδριανός επί πρωθυπουργίας Σαμαρά εξασφάλισε τα χρήματα και η περιφέρεια επί Σγουρού ανέλαβε να προχωρήσει τους διαγωνισμούς για τη συντήρηση

Το 2014, δέκα χρόνια από την τοποθέτηση του στεγάστρου Καλατράβα στο ΟΑΚΑ, με εντολή Αντώνη Σαμαρά, ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Αδριανός, ήρθε σε συνεννόηση με τον τότε Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, για να γίνει συντήρηση σε όλα τα σκέπαστρα που είχε κατασκευάσει ο Ισπανός αρχιτέκτονας, που θεωρείται ο γκουρού των ιδιαίτερων κατασκευών από σίδερο.

Ο Γιάννης Αδριανός εξασφάλισε 8 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), επί κυβέρνησης Σαμαρά. Το κονδύλι μεταφέρθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης στην Περιφέρεια, η οποία ξεκίνησε τις διαδικασίες για τους διαγωνισμούς και για τις μελέτες, αλλά και για την συντήρηση. Πριν ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί διεξήχθησαν οι εκλογές, όπου η Ρένα Δούρου κέρδισε τον Γιάννη Σγουρό και τον διαδέχθηκε στην Περιφέρεια. Η νέα αρχή πάγωσε τα πάντα και φυσικά και τους δύο διαγωνισμούς. Τα χρήματα έμειναν στο ταμείο της περιφέρειας και χρησιμοποιήθηκαν αλλού.

Για το συγκεκριμένο θέμα μίλησε και ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, Σπύρος Κοντονής, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι αυτά τα χρήματα δεν πήγαν στο υπουργείο Αθλητισμού, αλλά από το υπουργείο Ανάπτυξης στην Περιφέρεια: «Αυτά τα χρήματα ουδέποτε έφτασαν στο υπουργείο Αθλητισμού. Δεν υπήρχαν χρήματα για το έργο της συντήρησης στο ΟΑΚΑ».

Μάλιστα ο κ. Κοντονής επιβεβαίωσε και την πληροφορία ότι το ελληνικό δημόσιο είχε χάσει το εγχειρίδιο συντήρησης που είχε παραδώσει το 2004 ο Σαντιάγκο Καλατράβα: «Αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε τον φάκελο του έργου από το γραφείο του Καλατράβα στην Ισπανία». Αυτό βέβαια έγινε από τον επόμενο υπουργό Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, τον Γιώργο Βασιλειάδη το 2018.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα