ΣΥΡΙΖΑ για το προσχέδιο προϋπολογισμού: Δεν δίνει λύσεις σε ακρίβεια, χρέη, πλειστηριασμούς

Η πρώτη αντίδραση της Κουμουνδούρου στο προσχέδιο προϋπολογισμού που κατέθεσε σήμερα η κυβέρνηση

Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με αφορμή το προσχέδιο προϋπολογισμού που κατατέθηκε σήμερα Δευτέρα στη Βουλή.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα δώσει λύσεις στα προβλήματα της ακρίβειας, των χρεών, των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας αλλά και στο «χαμηλό επίπεδο των μισθών».

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προαναγγέλλει ότι θα πραγματοποιήσει το επόμενο χρονικό διάστημα «επαφές με κοινωνικούς – επιστημονικούς – επαγγελματικούς φορείς», τονίζοντας πως θα τοποθετηθεί αναλυτικά για το ζήτημα του προϋπολογισμού στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, όταν γίνει η σχετική συζήτηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει:

«Εμμονή στην αδιέξοδη οικονομική πολιτική της ΝΔ αποκαλύπτει το προσχέδιο προϋπολογισμού που κατατέθηκε σήμερα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα τοποθετηθεί αναλυτικά στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, όταν γίνει η σχετική συζήτηση. Θα αξιοποιήσει δε, το επόμενο χρονικό διάστημα για επαφές με κοινωνικούς – επιστημονικούς – επαγγελματικούς φορείς, ειδικά μετά την κατάθεση του τελικού σχεδίου και μέχρι την ψήφισή του.

Ειδικά για το προσχέδιο και παρά την προπαγάνδα που προηγήθηκε, η πρώτη ανάγνωσή του, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν θα δώσει λύσεις:

1. Στο τεράστιο πρόβλημα της ακρίβειας.

2. Στο πρόβλημα των χρεών και πλειστηριασμών Α΄ κατοικίας.

3. Στο χαμηλό επίπεδο μισθών.

Ειδικά για το θέμα των μισθών, τονίζουμε ότι τα ελάχιστα θετικά μέτρα, δεν αντιμετωπίζουν τις μεγάλες περικοπές που έκαναν σε μισθούς και συντάξεις οι κυβερνήσεις της περιόδου 2010 – 2014 με πρωταγωνιστές τότε, πολλούς από τους σημερινούς υπουργούς, που θριαμβολογούν τώρα, χωρίς να απαντούν, ποιες πολιτικές και πολιτικοί οδήγησαν τη χώρα σε χρεωκοπία και στις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ της περιόδου εκείνης».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα